Ενστάσεις για το νέο τρόπο εκλογής προέδρου της Βουλής
Τί αναφέρει η τροποποίηση του κανονισμού
Ριζικές αλλαγές φέρνει στον τρόπο εκλογής του προέδρου της Βουλής η τροποποίηση του κανονισμού, με πολλές αντιρρήσεις να εκφράζονται από εκπροσώπους κομμάτων. Η τροποποίηση που ψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τη δυνατότητα που θα έχουν πλέον όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες να έχουν εκπροσώπηση στο Προεδρείο της Βουλής, υπό την αίρεση ότι ο προτεινόμενος θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 75 θετικές ψήφους.
Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία του Τύπου, σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιώργος Λυκουρέντζος, με τα σημερινά δεδομένα σημαίνει ότι αντιπρόεδρο της Βουλής θα εκλέξουν τόσο οι ΑΝΕΛ, όσο και η Ένωση Κεντρώων.
Στο συγκεκριμένο ζήτημα εκφράστηκαν ενστάσεις από την αντιπολίτευση, η οποία υποστήριξε ότι αλλοιώνεται η σύνθεση της Διάσκεψης των Προέδρων. Ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, υποστήριξε ότι οι ανάγκες του οκτακομματικού πλέον, Κοινοβουλίου είναι διαφορετικές από αυτές του παρελθόντος ότι πρέπει να υπάρξει αντιστοίχιση με αυτό της κοινοβουλευτικής λειτουργίας.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι συνεχίζει να παραμένει εκτός προεδρείου της Βουλής το κόμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο παρά την εξέλιξη της δίκης, παραμένει κοινοβουλευτική δύναμη.