Συνάντηση με την ηγεσία των εργαζομένων του ΟΤΑ θα έχει ο Πάνος Σκουρλέτης προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις για τον διαγωνισμό προσλήψεων στους Δήμους που ανακοίνωσε χθες βράδυ η κυβέρνηση, με σκοπό να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να αρχίσει ξανά η αποκομιδή σκουπιδιών.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα έχει συνάντηση σήμερα, Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκο Τράκα, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει λεπτομερείς εξηγήσεις για τον διαγωνισμό.

«Να μας καταθέσουν λεπτομερώς ποια ακριβώς είναι η νομοθετική πρωτοβουλία και να συναντηθούμε για να βρεθεί λύση. Οσα ξέρουμε μέχρι τώρα είναι μόνο κάποιες δηλώσεις», δήλωσε ο Νίκος Τράκας.

Λίγο αργότερα, ο Πάνος Σκουρλέτης, μέσω του ΣΚΑΪ, κάλεσε τους εργαζόμενους σε σύσκεψη στις 12 προκειμένου να ενημερωθούν για τη νομοθετική ρύθμιση, κάτι που αποδέχθηκε ο Νίκος Τράκας.

«Ηδη επικοινωνούν συνεργάτες μου με τον κ. Τράκα από χθες. Τους καλούμε σήμερα στις 12:00 στο υπουργείο να τους παρουσιάσουμε τη νομοθετική πρόταση που θα καταθέσουμε τη Δευτέρα. Αν θέλουν περισσότερο χρόνο για να μην απαντήσουν σήμερα, τον έχουν, να μας απαντήσουν αύριο. Αν θέλει ο κ. Πατούλης, να του στείλουμε τη νομοθετική διάταξη πριν την καταθέσουμε ή να έρθει στις 2 μ.μ. στο υπουργείο να του εξηγήσουμε. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Δήμους έχει αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με αποκλεισμό όλων των αμαξοστασίων των Δήμων της χώρας μέχρι και την προσεχή Τετάρτη. Την Πέμπτη 29 Ιουνίου έχει προκηρυχθεί νέα γενική 24ωρη Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα.