«Μαύρισαν» τον… εκλεκτό του Καμμένου
Οι 30 κυβερνητικοί βουλευτές που αρνήθηκαν να στηρίξουν τον «προκλητικό» βουλευτή των ΑΝΕΛ
Έντονες αναταράξεις στην Κοινοβουλευτική Οµάδα τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκάλεσε την προηγούµενη εβδοµάδα η προώθηση για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής από πλευράς των ΑΝ.ΕΛ. του βουλευτή Β’ Πειραιά ∆ηµήτρη Καµµένου. Περί τους 29 βουλευτές του κυβερνώντος κόµµατος της Αριστεράς έδειξαν µε ηχηρό τρόπο τη δυσαρέσκειά τους, ψηφίζοντας «παρών» οι πέντε από αυτούς (Νίκος Φίλης, Μάκης Μπαλαούρας, Γιώργος Ψυχογιός, Μάριος Κατσής και Εύη Καρακώστα) και απέχοντας από τη σχετική ψηφοφορία άλλοι είκοσι τέσσερις, προερχόµενοι κυρίως από τους «53», πολλοί από τους οποίους βρίσκονταν µεν σε χώρους εντός του Κοινοβουλίου, όπως στο καφενείο, αλλά επιδεικτικά δεν προσήλθαν στην αίθουσα της Ολοµέλειας.
Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων απουσίαζε από την ψηφοφορία ο βουλευτής Β’ Αθηνών Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος µε τον τρόπο αυτόν, όπως σχολιάστηκε στους διαδρόµους της Βουλής, έδειξε τη δυσαρέσκειά του για τη µη επιλογή του για την υψηλή αυτή κοινοβουλευτική θέση από την ηγεσία του κόµµατός του. Η ανταρσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψηφοφορία εκλογής του ∆ηµήτρη Καµµένου έδειξε ότι τα µέλη της Κ.Ο. του κόµµατος της Αριστεράς δεν µπορούν να τα δέχονται όλα…
Ο βουλευτής του Πάνου Καµµένου, εξάλλου, έχει αποτελέσει πολλές φορές στο παρελθόν «κόκκινο πανί» για µεγάλο µέρος της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ µε δηλώσεις και συµπεριφορές του. Οπως όταν η αποκάλυψη αντισηµιτικών αναρτήσεών του ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να τον εξωθήσει σε παραίτηση από τη θέση του υφυπουργού Υποδοµών την εποµένη κιόλας της ορκωµοσίας της νέας κυβέρνησης, στις 23 Σεπτεµβρίου 2015.
Η ανάρτηση που είχε προκαλέσει τον µεγαλύτερο σάλο ήταν, λίγες ηµέρες πριν από το δηµοψήφισµα, µια φωτογραφία της πύλης του Αουσβιτς, όπου αντί της ιστορικής επιγραφής υπήρχε η φράση «Μένουµε Ευρώπη». Στο ∆ιαδίκτυο ξέσπασε θύελλα, µε τους περισσότερους να µιλούν για ευτελισµό του Ολοκαυτώµατος των Εβραίων. Αλλά και πριν από αυτή την ανάρτηση ως «portaporta» στο twitter, είχε προβεί σε σειρά αναρτήσεων µε µισαλλόδοξο και οµοφοβικό περιεχόµενο, ενώ δεν είχε διστάσει να χαρακτηρίσει ως «εγκληµατία» τον Αλέξη Τσίπρα. Μεταξύ άλλων, στις 17 Ιουνίου 2014 εγκαλούσε τη Χρυσή Αυγή «γιατί δεν παρενέβη δυναµικά στα ξεφτιλισµένα γκέι παρέιντ µπροστά από τη Βουλή».
Η υπενθύµιση του συγκεκριµένου tweet είχε προκαλέσει την οργισµένη αντίδραση των «σκληρών» του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησαν την άµεση αποποµπή του από το κυβερνητικό σχήµα. Οι προστριβές του µε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταµάτησαν εκεί. Τον περασµένο Απρίλιο, µε πρωτοβουλία του ∆. Καµµένου, στήθηκε ένας τρικούβερτος καυγάς µεταξύ των γραφείων των Κοινοβουλευτικών Οµάδων των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., επειδή οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ δεν είχαν προσκληθεί σε ενηµέρωση από τον κ. Τσακαλώτο. Λίγες ηµέρες αργότερα, ο κ. Καµµένος είχε έντονο φραστικό τηλεφωνικό επεισόδιο µε τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Αµυνας της Βουλής και βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, ∆ηµήτρη Εµµανουηλίδη, επειδή δεν είχε προσκληθεί στα «Ηλιάκεια». Τέλος, στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκληθεί µεγάλη γκρίνια όταν ο ίδιος προσπάθησε να δικαιολογήσει τις περικοπές στις συντάξεις λέγοντας το αµίµητο: «Από το να του παίρνει του παππού ένα 100άρικο το µήνα ο εγγονός για να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιµώ να του πάρω εγώ σαν κράτος το 100άρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί, για να µην πίνει φραπέ».