Την πιο σκληρή ίσως «απάντηση» προς την Άγκυρα έδωσε σήμερα, πριν από λίγη ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος προς τους στρατιώτες οι οποίοι υπηρετούν στο ακριτικό Επιτηριτικό Φυλάκιο «Παναγιάς» των Οινουσσών, όταν εμμέσως πλην όμως απολύτως σαφώς, αποκάλεσε τους Τούρκους μικρούς και ανασφαλείς.

«Και γενναιότητα σημαίνει ότι επιδιώκω την ειρήνη, αλλά είμαι αποφασισμένος να δώσω και την ζωή μου για να υπερασπισθώ τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία. Η γενναιότητα δε δεν συμβιβάζεται με προκλήσεις. Ο γενναίος στρατιώτης δεν προκαλεί και δη αναιτίως. Γι’αυτό είσθε γενναίοι. Γιατί δεν προκαλείτε. Η πρόκληση είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας. Και εσείς δεν είσθε ούτε μικροί ούτε ανασφαλείς. Ας πάρουν αυτό το μήνυμα κάποιοι. Τουλάχιστον θα τους είναι χρήσιμο για την πορεία που πρέπει να διαγράψουν στο μέλλον» τόνισε ο κ.Πρόεδρος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα νωρίτερα και ενώ το ελικόπτερο CH-47SD Chinook που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και την ακολουθία τους, είχαν παρενοχληθεί ηχητικώς δύο φορές κατά τη διάρκεια της πτήσεως του ελικοπτέρου που τους μετέφερε από τη Χίο στις Οινούσσες, από τους Τούρκους ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας, ενώ την ίδια ώρα και ένα ζευγάρι τουρκικών F-4E Phantom είχε πραγματοποιήσει δύο διαδοχικές υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους.