Νέες φωτιές αναμένεται να ανάψουν τα αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, «Adullts in the room», που φέρνει στη δημοσιότητα το Πρώτο Θέμα, για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, πριν την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός παραδόθηκε στις επιθυμίες της τρόικας, ενώ προσάπτει στον κ. Τσίπρα πεζοδρομιακά σχόλια κατά Τσακαλώτου και Λαφαζάνη, ενώ αναφέρεται και στους τρόπους εναλλακτικής χρηματοδότησης που είχε προτείνει ο Πάνος Καμμένος, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο πρωθυπουργός δεν είχε συμπεριλάβει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο πρώτο κοινοβουλευτικό σχήμα, γεγονός που είχε προκαλέσει εκνευρισμό του νυν υπουργπ’θ Οικονομικών.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι όταν τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό για να του ζητήσει εξηγήσεις εκείνος απάντησε απαξιωτικά για τον σημερινό υπουργό Οικονομικών: «Γιάννη, ο Ευκλείδης μου μίλησε άσχημα. Χεστ@ν άστον να βολοδέρνει στη Βουλή, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.


Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξέφρασε στον πρωθυπουργό τις αντιρρήσεις του και για την υπουργοποίηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:
«Χρειάζομαι τον Λαφαζάνη μέσα στην κυβέρνηση και μάλιστα σε παραγωγικό υπουργείο. Για να μην τον αφήσω να μας κατουράει απ' έξω. Αν του πάρω το υπουργείο τώρα, την παραμονή της ορκωμοσίας θα στραφεί ακόμη περισσότερο εναντίον μου, η Αριστερή Πλατφόρμα θα είναι στα κάγκελα».

Σύμφωνα με την ίδια περιγραφή τη περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναζητούσε τρόπους εναλλακτικής χρηματοδότησης, ο Πάνος Καμμένος, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα είπε: «Εγώ μπορώ να σου φέρω δισεκατομμύρια από την άλλη πλευρά του ατλαντικού και να κλείσω συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής, που θα κάνουν ανώδυνη στην έξοδο από το ευρώ.