Εκνευρισμό και γκρίνια προκαλούν στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως μεταξύ των στελεχών και της συντριπτικής πλειονότητας της κομματικής βάσης, οι ολοένα και συχνότερες «αποκλίσεις» βουλευτών των ΑΝΕΛ. Κορυφή του παγόβουνου είναι βέβαια η  εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Σύμφωνα με την «Ελευθερία του Τύπου», η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν επιτρέπει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτές αντιπαραθέσεις με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, αλλά στην Κουμουνδούρου η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει από τον έλεγχο του Μαξίμου.

Ο Ν. Φίλης, λόγω των επαφών που έχει με τους περισσότερους βουλευτές, αλλά και οι «53+» μαζί με τον Ε. Τσακαλώτο δεν δείχνουν διατεθειμένοι για περισσότερες υποχωρήσεις στον κυβερνητικό εταίρο.

Στον κατάλογο όσων θεωρούν τη συνεργασία με τον Π. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ επιζήμια προστέθηκε και ο ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος. Με χθεσινή του δήλωση στον 9,84 κάλεσε τον Α. Τσίπρα -επικαλούμενος το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ- να αποφασίσει με δημοψήφισμα η βάση για την επιλογή κυβερνητικού εταίρου.

* Περισσότερα στην Ελευθερία του Τύπου που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας