Κεντροαριστερά: Ηλεκτρονική ψηφοφορία και debate προτείνει ο Μανιάτης
Τι πρότεινε στον Νίκο Αλιβιζάτο
Τη διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, είτε με φυσική παρουσία, είτε εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου, debates με κοινές εμφανίσεις των υποψηφίων κατά το δυνατόν και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, καθώς και την οργάνωση 2 ανοιχτών θεματικών συζητήσεων για κορυφαία θέματα της χώρας, πρότεινε στον Νίκο Αλιβιζάτο, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης, στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον επικεφαλή της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας και πιστοποίησης διαδικασιών
Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Μανιάτη μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Αλιβιζάτο
Η παρουσία του κ. Ν. Αλιβιζάτου και όλων των μελών της Επιτροπής του είναι η καλύτερη εγγύηση ότι το εγχείρημα της ανανέωσης της Προοδευτικής Παράταξης θα είναι πετυχημένο. Αυτή είναι η απαίτηση των πολιτών, που ζητούν χωρίς περιορισμούς στη συμμετοχή, την ενημέρωση και τη διαφάνεια, διαδικασίες που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους και ιδιαίτερα των νέων.
Κατέθεσα στον κ. Ν. Αλιβιζάτο τις ακόλουθες 3 προτάσεις, τις οποίες είχα δημόσια ανακοινώσει στη συνέντευξή μου της Πέμπτης 31ης Αυγούστου κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητάς μου:
1. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, είτε με φυσική παρουσία, είτε εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου, για την απρόσκοπτη συμμετοχή στην ψηφοφορία όλων όσων το επιθυμούν και ιδιαίτερα των νέων, αλλά και του απόδημου Ελληνισμού.
2. Διενέργεια debates με κοινές εμφανίσεις των υποψηφίων κατά το δυνατόν και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, για άμεσο διάλογο με τους πολίτες σε όλη τη χώρα και ουσιαστική συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια για τη νέα Προοδευτική Παράταξη.
3. Οργάνωση 2 ανοιχτών θεματικών συζητήσεων για κορυφαία θέματα της χώρας, όπως π.χ.: α) την ανεργία, σε περιοχή με οξύ πρόβλημα, όπως π.χ. στη Δυτ. Αθήνα και β) τη στήριξη των επενδύσεων, σε χαρακτηριστική περιοχή, όπως π.χ. στα Μεταλλεία Χαλκιδικής.
Η διαδικασία είμαι βέβαιος ότι θα είναι υποδειγματική, θα αποκαθιστά τη χαμένη αξιοπιστία της πολιτικής και θα προτάσσει ένα νέο πολιτισμό που αντικατοπτρίζει τη διαφάνεια και αντιπροσωπεύει τη Δημοκρατία. Το οφείλουμε στους Έλληνες πολίτες εντός κι εκτός της χώρας.