Επίσκεψη με διπλό σκοπό πραγματοποίησε στη Βρετανία ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας, στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, όπου επισκέφτηκε τόσο το στρατηγείο των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, όσο και τη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων DSEI.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΑΝΥΕΘΑ τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε το στρατηγείο των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ (Maritime Command/ MARCOM), στο Νόρθγουντ της Μεγάλης Βρετανίας, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής του, Βρετανός αντιναύαρχος Clive C.C. Johnstone, μαζί με τον ανώτερο Έλληνα αξιωματικό αρχιπλοίαρχο Ανδρέα Βέττο ΠΝ, ο οποίος είναι επικεφαλής του Αεροναυτικού Κλάδου του Στρατηγείου. Στη διάρκεια της συνάντησής τους συζητήθηκαν θέματα του ΝΑΤΟ, ενώ τονίστηκε η σημασία και ο ρόλος της Ελλάδος στο πλαίσιο της Συμμαχίας. Ακολούθησε επίσκεψη στους χώρους του Στρατηγείου, όπου ο ΑΝΥΕΘΑ ενημερώθηκε από επιτελείς του Στρατηγείου, ενώ εν συνεχεία είχε συνάντηση και με την ελληνική αποστολή. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο υπουργός επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο Θυατείρων, Μεγ. Βρετανίας και Ιρλανδίας Γρηγόριο.

Χθες εξάλλου ο Δ. Βίτσας, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), αντιναύαρχο ε.α. Κυριάκο Κυριακίδη ΠΝ, επισκέφθηκε στο Λονδίνο τη διεθνή έκθεση εξοπλισμού αμύνης και ασφαλείας DSEI (Defence and Security Equipment International), όπου επισκέφθηκε περίπτερα ελληνικών εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας και είχε συνομιλίες με εκπροσώπους τους.