Κεντροαριστερά: Δεν βγήκε «λευκός καπνός» για την online ψηφοφορία
Δεν κατέληξαν σε συμφωνία και παραπέμπεται σε νέα συνεδρίαση
Δεν βγήκε τελικά «λευκός καπνός» από την τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση της «επιτροπής Αλιβιζάτου», σχετικά με το ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, αφού οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία, με το θέμα να παραπέμπεται για την επόμενη εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα, μέχρι στιγμής, αποτελεί το βασικό «αγκάθι», σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις της επιτροπής, με τις δύο πλευρές να παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους
Η πλευρά της Φώφης Γεννηματά συμφωνεί με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ωστόσο, βάζει ως προυπόθεση την αυτοπρόσωπη παραλαβή του κωδικού από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, ώστε να έχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία του και έτσι να έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει από τον υπολογιστή του, στις 5 και τις 12 Νοεμβρίου.
Μάλιστα το απόγευμα της Πέμπτης και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου, η πλευρά της Φώφης Γεννηματά έστειλε, μέσω διαρροής, το δικό της μήνυμα ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τυχόν φιάσκο στη διαδικασία για την εκλογή ηγεσίας».
Στον αντίποδα, άλλοι υποψήφιοι έχουν θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το ζήτημα της online ψηφοφορίας, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να ξεκαθαρίζει από τη ΔΕΘ ότι «το εγχείρημα θα είναι επιτυχημένο εφόσον φέρει 200.000 και πλέον πολίτες στις κάλπες» και ότι απαιτούνται και τα δύο «είδη» ψηφοφορίας.
Υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έχουν ταχθεί, επίσης, με δηλώσεις τους οι:Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάννης Μανιάτης.
Παρών στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ήταν και ο Ανδρέας Δρυμιώτης, ο οποίος δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από μέλη της επιτροπής και κυρίως από τον Δημήτρη Ρέππα και τον Αντώνη Βγόντζα.
Ο κ. Δρυμιώτης υποστήριξε ότι το σύστημα «Ζευς» το οποίο μπορει να υποστηρίξει την ηλεκτρονικη ψηφοφορία είναι απολύτως ασφαλές, ωστόσο, σε σχετική ερώτηση, αν μπορεί να γίνει μαζική παρέμβαση από ψηφοφόρους ή μέλη άλλων κομμάτων, δεν απέκλεισε μια τέτοια πιθανότητα.
Στο επίκεντρο της επιτροπής τέθηκε και το ζήτημα που έχει να κάνει με την online διασύνδεση των εκλογικών κέντρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε συμφωνία ως προς τον ακριβή αριθμό, καθώς η πλευρά της Φώφης Γεννηματά ζητά να στηθούν περί τα 1300 εκλογικά τμήματα.
Τέλος, συζητήθηκε το ζήτημα του μητρώου αλλά και των τηλεοπτικών συζητήσεων μεταξύ των υποψηφίων.