Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διευκρινιστεί εάν υπάρχει περιθώριο αποκατάστασης του προβλήματος σχετικά με τη διακοπή των δρομολογίων ξύλινων σκαφών με τουρκική σημαία που εκτελούν τουριστικά δρομολόγια προς την Ελλάδα.

Το υπουργείο Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών της Τουρκίας είχε προχωρήσει στη διακοπή των δρομολογίων, με αφορμή τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν έπειτα από επιθεωρήσεις που έγιναν στα εν λόγω σκάφη από τις ελληνικές Αρχές.

Αντιπροσωπεία από το τουρκικό υπουργείο επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα και διαβίβασε στην ελληνική πλευρά τις προτάσεις της για λύση, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, καθώς, όπως σημειώνει η Άγκυρα, «αν και τα συγκεκριμένα σκάφη, οι γολέτες, θα έπρεπε να εξαιρούνται των ελέγχων, οι επιθεωρήσεις εξακολούθησαν να εφαρμόζονται και μετά την επίσκεψη στις 12 Σεπτεμβρίου».

Στο ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών της Τουρκίας αποτυπώνεται η επιθυμία της Τουρκίας για επίλυση του προβλήματος κατά την επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών της Τουρκίας στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.