Σε μια τελευταία, απέλπιδα προσπάθεια της ΝΔ να μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στον χώρο της ασφάλειας των πολιτών, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπει έντρομο ότι ξεμένει από αντιπολιτευτικό αφηγήμα αποδίδουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού το κλίμα «ρουβικοποίησης» της πολιτικής ζωής. Δεν είναι τυχαίο πως και η χθεσινή ανακοίνωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου κατέληξε στο πεδίο της οικονομίας, στους ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και στη διαφαινόμενη ολοκλήρωση του προγράμματος, αντιπαραβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο το έλλειμμα επιχειρημάτων από την πλευρά της οδού Πειραιώς.

Μάλιστα, αρκετά κυβερνητικά στελέχη βλέπουν με «θετικό μάτι» όλες αυτές τις επιθέσεις, θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο «αποκαλύπτεται η γύμνια και η ατζέντα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Την ιδία ώρα πάντως, και μέσα στην κυβέρνηση το θέμα του Ρουβίκωνα εμφανίζεται να απασχολεί τους κυβερνητικούς εταίρους, καθώς από τη μία ο Δημήτρης Καμμένος μίλησε για «πολιτική ανοχή στα μέλη του Ρουβίκωνα», από την άλλη επίσημα το κυβερνητικό στρατόπεδο καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μάλιστα, αναφερόμενος στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Πεύκης έκανε λόγο για ένα «καταφανώς καταδικαστέο περιστατικό». Η ανακοίνωση, πάντως, εστίαζε στη ΝΔ καταγγέλλοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να επαναφέρει στη δημόσια ζωή το δόγμα «τάξης και ασφάλειας», χαρακτηρίζοντάς τον ως «επίδοξο σερίφη».

Παράλληλα, τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου ισχυρίζονται ότι η όλη συζήτηση λειτουργεί και ως αντιπερισπασμός στη διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα, καθώς το γεγονός αυτό έφερε και πάλι εσωστρέφεια και γκρίνια στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πολλά στελέχη της κυβέρνησης, μάλιστα, εκμεταλλευόμενα τη συγκυρία, πυροδότησαν την αντιπαράθεση με δηλώσεις τους. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης υποστήριξε μέσω Τwiter πως ο «αποκεφαλισμός της» μετατρέπει τον Άδωνι Γεωργιάδη σε «Σαλώμη της ΝΔ» και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όμηρό του, ενώ ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης υποστήριξε πως «η γραμμή "Άδωνις και Άγιος ο Θεός" μετατρέπει τη ΝΔ σε ΛΑΟΣ γρηγορότερα από ό,τι προβλέπαμε».