Μια διευρυμένη επικοινωνιακή «ομάδα κρούσης» προωθεί η «γαλάζια» ηγεσία, με στόχο την όσο το δυνατόν αρτιότερη εκπροσώπηση της ΝΔ στα media. Βλέπετε, άπαντες στην Πειραιώς θεωρούν ότι, ανεξαρτήτως του χρόνου των εθνικών εκλογών, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα κινούνται από δω και μπρος σε προεκλογικούς ρυθμούς, με το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου να δίνει ήδη σχετικά δείγματα γραφής.

Ως εκ τούτου, οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετούν αυτό το διάστημα σε νέες βάσεις το πλάνο της επικοινωνίας, στο επίπεδο όχι μόνο της στρατηγικής αλλά και των προσώπων που θα κληθούν να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος αυτής της αντεπίθεσης.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο μέτωπο, οι επιτελείς του Κ. Μητσοτάκη έχουν μπει στη διαδικασία να καταρτίσουν ατύπως μια λίστα προσώπων τόσο από την Κ.Ο. όσο και γενικότερα από το κομματικό οργανόγραμμα, τα οποία έχουν τα φόντα να εξυπηρετήσουν όχι μόνο τη στόχευση της ανάδειξης του σχεδίου της ΝΔ για τη χώρα και των κινδύνων που κρύβει η κυβερνητική πολιτική, αλλά και την ανάγκη να γίνει αντιληπτή από τους πολίτες η διαδικασία ανανέωσης και αλλαγής νοοτροπίας που «τρέχει» στους κόλπους της παράταξης μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Παίρνουν, επί της ουσίας, πάνω τους την ευθύνη της ανάλυσης του κυβερνητικού προγράμματος και της θετικής προοπτικής σε όλους τους τομείς που επιθυμεί να δώσει στη χώρα ο Κυριάκος. Γι' αυτό ακριβώς και προωθήθηκε η ιδέα της πολυπρόσωπης παρουσίας στα ΜΜΕ, ώστε να συνδυάζεται η εμπειρία με την εικόνα της πολιτικής φρεσκάδας που ευαγγελίζεται η ΝΔ, αλλά και να καλύπτεται ολόκληρο το φάσμα των ενδιαφερόντων και κυρίως των προβληματισμών των Ελλήνων πολιτών», επισημαίνουν υψηλόβαθμοι κομματικοί παράγοντες, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της Πειραιώς.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ρόλο-κλειδί στις σχετικές διεργασίες έχουν η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Κωνσταντίνος Ζούλας, και φυσικά οι Μιχάλης Μπεκίρης και Τάκης Θεοδωρικάκος, επικεφαλής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη και συντονιστής της στρατηγικής, αντίστοιχα.   

Βουλευτές

Από την Κ.Ο., στην πρώτη γραμμή της μάχης στα media, αλλά και στο πεδίο των περιοδειών ανά την περιφέρεια, θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στελέχη όπως οι δύο αντιπρόεδροι, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ωστόσο δίπλα σε αυτά τα βαριά «γαλάζια» ονόματα αναμένεται να πάρουν ακόμη περισσότερο χώρο νεαρότεροι, είτε ηλικιακά είτε πολιτικά, βουλευτές. Ενδεικτικά παραδείγματα είναι ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, ο οποίος βγαίνει όλο και περισσότερο μπροστά, ο Κώστας Τσιάρας, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Χρίστος Δήμας, η Νίκη Κεραμέως, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Βασίλης Οικονόμου, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γιώργος Γεωργαντάς, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Φωτεινή Αραμπατζή, ο Κώστας Σκρέκας και ο Ιάσων Φωτήλας. Σταθερές αξίες για το στενό σύστημα Μητσοτάκη παραμένουν οι Κώστας Τζαβάρας, Χρήστος Σταϊκούρας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιάννης Βρούτσης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος και Ελίζα Βόζεμπεργκ. Φυσικά, ανάλογα με τη διάθεση και τις... επιδόσεις του καθενός, ο παραπάνω κατάλογος μπορεί είτε να διευρυνθεί είτε να υποστεί περαιτέρω μετασχηματισμούς.  

Εξωκοινοβουλευτικοί

Στο κομμάτι των εξωκοινοβουλευτικών, αισθητή θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα η παρουσία των δώδεκα στελεχών που συγκροτούν το νέο όργανο που ανακοινώθηκε πριν από τρεις εβδομάδες από την Πειραιώς και τα οποία, πέραν της ιδιότητάς τους ως συμβούλων πέριξ του προέδρου, θα ξεκινήσουν σταδιακά τις εμφανίσεις στα ΜΜΕ. Εκτός του επικεφαλής Γιώργου Γεραπετρίτη, η εν λόγω ομάδα απαρτίζεται από τους Αλεξάνδρα Σδούκου, σύμβουλο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Χρήστο Χάλαρη, σύμβουλο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σύμβουλο Μεταρρυθμίσεων, Γιώργο Ζαββό, σύμβουλο Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Κωνσταντίνα Μπότσιου, σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής, Κωνσταντίνο Αραβώση, σύμβουλο Περιβάλλοντος, Τάσο Αναστασάτο, σύμβουλο Ανάπτυξης, Θεόδωρο Πελαγίδη, σύμβουλο Μακροοικονομίας, Λεωνίδα Χριστόπουλο, σύμβουλο Κράτους και Δημόσιας Διοίκησης, Ρεβέκκα Πιτσίκα, σύμβουλο Αξιολόγησης Στελεχιακού Δυναμικού, Στέλιο Πέτσα, σύμβουλο Δημοσιονομικής Πολιτικής, και Βίκυ Λοΐζου, σύμβουλο Υγείας-Πρόνοιας.

Ιδιαίτερα θερμούς υποστηρικτές στην Πειραιώς έχει επίσης το νέο μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Μιχάλης Αργυρού, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ.  

Μητρώο στελεχών και οργανόγραμμα

Στο ίδιο κάδρο, βεβαίως, με σταθερό λόγο και ρόλο, θα βρίσκονται οι δύο αναπληρωτές εκπρόσωποι της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη και Κωνσταντίνος Κυρανάκης αλλά και τα δύο στελέχη που κλήθηκαν να τους πλαισιώσουν. Πρόκειται για τους Νίκο Ρωμανό και Σπύρο Σταυρίδη. Μαζί με τους προαναφερθέντες, αναμένεται να αξιοποιηθούν και ορισμένα από τα πρόσωπα που «εισέβαλαν» στο «γαλάζιο» στελεχιακό δυναμικό μέσω του Μητρώου Στελεχών.

Την… πρωτοκαθεδρία θα έχουν σε αυτό το στάδιο οι γυναίκες, αφού το σύνολο σχεδόν των αναλύσεων της Πειραιώς προσανατολίζεται στην αύξηση της επιρροής του κόμματος στο γυναικείο κοινό και δη στις νεαρές ηλικίες.

Η 29χρονη δικηγόρος Αθηνά Σιαφαρίκα, η 31χρονη επιχειρηματίας Μαρία Τσακίρογλου και η 40χρονη γενετίστρια Κατερίνα Βουρβαχάκη ταιριάζουν γάντι, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τα μυστικά του Μητρώου, για τον συγκεκριμένο στόχο.

Από τη δεξαμενή των γραμματειών της ΝΔ έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν το… αγροτικό τους στην επικοινωνία και τα media ο Τάσος Γαϊτάνης, ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Βασίλης Ξυπολυτάς, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Χρήστος Ταραντίλης, ο αναπληρωτής γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου, καθώς και η γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος Ζωή Ράπτη.