Μητσοτάκης: Να δώσει απαντήσεις στη Βουλή ο Καμμένος για τη Σαουδική Αραβία
«Δεν γίνεται να στοχοποιούνται δημοσιογράφοι - Καμμένος και Τσίπρας είναι το ίδιο πράγμα» τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ - «Έχω καλή σχέση με Σαμαρά, Καραμανλή, Μεϊμαράκη» σχολίασε για τα εσωκομματικά
«Η υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας χρήζει και δικαστικής διερεύνησης. Ο κ. Καμμένος να δώσει απαντήσεις προσερχόμενος στη Βουλή. Δεν γίνεται να στοχοποιούνται δημοσιογράφοι». Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Action 24, σχολιάζοντας το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία και τον μεσάζοντα του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι υπάρχει «μέγα ζήτημα» με τον Πάνο Καμμένο, προσθέτοντας ότι «Καμμένος και Τσίπρας είναι το ίδιο πράγμα».
«Δεν έπρεπε να βγει ο Κουφοντίνας»
Απαντώντας για το ζήτημα με την άδεια του τρομοκράτη Δημητρη Κουφοντίνα που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο o Κυριάκος Μητοστάκης υποστήριξε ότι «δεν έπρεπε να βγει από τη φυλακή, αφού όχι δεν έχει ζητήσει συγγνώμη αλλά και για το γεγονός ότι παραμένει και λειτουργεί ως ο ουσιαστικός ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών».
«Στην υποδοχή Κουφοντίνα υπήρξε ένας άνθρωπος καταδικασμένος για ληστεία, εν προκειμένω ο κ. Βούτσης, ένας εκπρόσωπος «των Πυρήνων της Φωτιάς» και ένας εκπρόσωπος του Ρουβίκωνα. Τι καλύτερη απόδειξη ότι υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ αντιεξουσιαστών και νέας γενιάς τρομοκρατών;», ανέφερε στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανοχή προς "Ρουβίκωνα" και συλλογικοτήτων που παραβιάζουν τον νόμο» πρόσθεσε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε τις κατηγορίες της κυβέρνησης πως επί Νέας Δημοκρατίας άλλαξε ο νόμος για τις άδειες κρατουμένων. «Η Κυβέρνηση άλλαξε το νόμο. Ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε 18 χρόνια κάθειρξη, προκειμένου κάποιος να μπορεί να διεκδικήσει το δικαίωμα στην άδεια. Η Κυβέρνηση το έκανε 8 χρόνια. Η Κυβέρνηση δεν καταδίκασε πολιτικά αυτήν την απόφαση» τόνισε απαντώντας στις κατηγορίες του Μαξίμου για τον νόμο σχετικά με τις άδειες.
«Όποιος θέλει, να χτυπήσει εμένα, όχι τη Μαρέβα»
«Δεν καταλαβαίνω», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, γιατί ανησυχεί τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δικιά μας στρατηγική». «Αν κάναμε κάτι λάθος μάλλον θα έπρεπε να χαίρεται», σημείωσε για να συμπληρώσει «Η ατζέντα νόμος και τάξη δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο και προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να χαρακτηρίσει ακροδεξιό οποιονδήποτε του ασκεί σκληρή κριτική».
Αναφερόμενος στο θέμα της Μαρέβας Μητσοτάκη, ο αρχηγός της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να χτυπήσει τον ίδιο και όχι εκείνη. «Υπάρχει συνειδητή στοχοποίηση της συζύγου μου, που δεν έχει κάνει τίποτε παράνομο. Όποιος θέλει ας χτυπήσει εμένα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας τη ρητορική της κυβέρνησης, τόνισε ότι τον Αύγουστο του 2018 «ίσως τυπικά υπάρξει κάτι που κάποιοι θα πουλάνε ως καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, αλλά αυτό δεν θα είναι αλήθεια».
«Εμείς είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε ακόμα και σήμερα. Τα πρώτα νομοσχέδια της επόμενης κυβέρνησης είναι ήδη έτοιμα και ετοιμάζονται κι άλλα. Αυτό σημαίνει να χρησιμοποιείς τον χρόνο σου ως αντιπολίτευση για να γίνεις καλύτερη κυβέρνηση. Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα μνημονιακός πρωθυπουργός, αλλά αυτός που θα οδηγήσει οριστικά την Ελλάδα έξω από τα μνημόνια και την κρίση, που θα κάνει την Ελλάδα μία κανονική χώρα. Ίσως ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να το κάνει, αλλά την απώλεσε» σημείωσε.
«Δεν μπορεί να φέρει επενδύσεις ο Τσίπρας»
«Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις. Αυτή είναι η διαφορά της κυβέρνησης με εμάς», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Σκουριές και Ελληνικό δεν προχωρούν με ακέραιη την ευθύνη της κυβέρνησης» πρόσθεσε.
«Εμείς θέλουμε πιο μαζεμένο κράτος και λιγότερους φόρους, είμαστε ξεκάθαροι. Δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αλλά ούτε αθρόες προσλήψεις, ούτε μονιμοποιήσεις» συνέχισε.
Πρόσθεσε ότι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι αυτοί για τους οποίους πρέπει να γίνουν πλειστηριασμοί. «Ας ξεκινήσουμε επιτέλους πλειστηριασμούς για τα σπίτια στη Μύκονο και όσους έχουν λεφτά στο εξωτερικό», ήταν η απάντηση σε ερώτηση για την πίεση των δανειστών για το ζήτημα ξεκαθαρίζοντας ότι για τη ΝΔ προτεραιότητα είναι η καλύτερη δυνατή προστασία για την πρώτη κατοικία.
Ερωτηθείς για τον «μποναμά» στους συνταξιούχους και το πρωτογενές πλεόνασμα, ο αρχηγός της ΝΔ απάντησε ότι αυτό προήλθε από υπερφορολόγηση. «Το πλεόνασμα ήρθε από το υστέρημα συνεπούς Έλληνα φορολογούμενου. Οι μακροχρόνια άνεργοι θα έπρεπε να πάρουν πρωτίστως έκτακτο βοήθημα» τόνισε.
«Και οι Ευρωπαίοι έχουν ευθύνη που ανέχτηκαν την υπερφορολόγηση. Θέλουμμε λιγότερους φόρους με πιο μαζεμένο κράτος» πρόσθεσε.
«Πολύ αλλαγμένα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι, όποτε γίνουν εκλογές, τα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα είναι πολύ διαφορετικά σε σύγκριση με το 2015.
Τα ψηφοδέλτια θα είναι πολύ αλλαγμένα. Υπάρχουν βουλευτές που έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους σε αυτά, αλλά πολλοί άλλοι θα αξιολογηθούν και θα κριθεί η συμμετοχή τους και σε ποια εκλογική περιφέρεια.
«Καλή σχέση με Σαμαρά, Καραμανλή, Μεϊμαράκη»
Ο ίδιος τόνισε ότι έχει πολύ καλή σχέση και επαφή τόσο με τον Κώστα Καραμανλή όσο και με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
«Είναι άτομα με πολύ μεγάλη εμπειρία και συνομιλώ τακτικά και με τους δύο, αλλά οι αποφάσεις είναι δικές μου. Όταν ήμουν υποψήφιος είπα ότι δεν θέλω μία ΝΔ χωρισμένη σε Καραμανλικούς, Σαμαρικούς κλπ. Δεν κρίνω τους ανθρώπους με βάση την προτίμισή τους σε κάποιο πρόσωπο. Σήμερα η ΝΔ είναι πολύ ενωμένη. Δεν είναι προφανές, αλλά έχω μία πολύ καλή σχέση με τον κ. Μεϊμαράκη, έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο που έχει πολλά να προσφέρει ακόμα στην παράταξη», ήταν η τοποθέτησή του.
«Η ΝΔ είναι ενωμένη, ανέχεται τη διαφορετική άποψη όταν εκφράζεται στα θεσμικά όργανα» ήταν το σχόλιό του για τη διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα.
«Θα έχουμε καλή θεσμική συνεργασία με τον αργηχό της Κεντροαριστεράς»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να σχολιάσει για το αν η ΝΔ θα ζητούσε στήριξη για τη δημιουργία κυβέρνησης από τον νέο Κεντροαριστερό φορέα. «Δεν θέλω να τοποθετηθώ για αυτό, πόσο μάλλον δύο μέρες πριν τις εκλογές. Θα πω ότι όποιος ή όποια είναι ο νέος αρχηγός, εμείς θα έχουμε μία καλή θεσμική συνεργασία μαζί του» ήταν η φράση του.
Επανέλαβε πως την επόμενη μέρα «και αυτοδύναμοι να είμαστε θα επιδιώξουμε συναινέσεις με δυνάμεις που θα είναι μεταρρυθμιστικοί επιταχυντές και βέβαια όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Τέλος, σχολιάζοντας την πιθανότητα να γίνει ένα δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι αυτό θα παραβίαζε το άρθρο 110 και θα στεκόταν εμπόδιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.