Σε ρόλο θεατή η επίσημη πολιτεία στην ανείπωτη τραγωδία της Μάνδρας
Αναζητούνται πολιτικές ευθύνες για τη μεγάλη καταστροφή - Με λόγια παρηγοριάς προσπαθεί να κλείσει πληγές η κυβέρνηση
Με τον πρωθυπουργό, ως όφειλε, να κηρύσσει τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια 15 ανθρώπων από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Μάνδρα και να δεσμεύεται ότι άμεσα θα αποκατασταθούν οι ζημιές, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι για άλλη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός αιφνιδιάστηκε από τα καιρικά φαινόμενα.
Η ανείπωτη τραγωδία στη δυτική Αττική προκαλεί τεράστια ερωτηματικά για τα λάθη που άφησαν τις πληγείσες περιοχές ανοχύρωτες, για την καθυστερημένη και ελλιπή παρουσία του κρατικού μηχανισμού και τις πολιτικές ευθύνες που τυχόν υπάρχουν.
Η κυβέρνηση κρατάει τον ρόλο του θεατή και με λόγια παρηγοριάς προσπαθεί να κλείσει πληγές από τις απώλειες. Επί της ουσίας, καμία ανάληψη πολιτικής ευθύνης για την τραγωδία στη δυτική Αττική. Την επόμενη ημέρα της καταστροφής, ξεκίνησε ήδη το γνωστό πολιτικό παιχνίδι, με το μπαλάκι των ευθυνών, μεταξύ της κεντρικής εξουσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η πολιτική μάχη, ωστόσο, έχει φόντο τους 15 νεκρούς αλλά και τις καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες των κατοίκων της περιοχής. Παρότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν προαναγγελθεί, για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κατάλληλη προετοιμασία, με τα μπαζωμένα ρέματα και τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα να μπαίνουν και πάλι στο πρώτο πλάνο. Η αντίδραση της κυβέρνησης αμήχανη, και παρενέβη εκ των υστέρων κι αφού η κατάσταση είχε γίνει ανεξέλεγκτη και τα θύματα είχαν φτάσει σε αριθμό τα 15.