«Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν από τις βίλες στη Μύκονο και τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρίων» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη διαδικασία που προς το παρόν έχει γίνει μάστιγα για τους φτωχούς ιδιοκτήτες. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, «πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας οφείλει να είναι η αποκάλυψη και η τιμωρία των "στρατηγικών κακοπληρωτών". Των πονηρών που εκμεταλλεύονται το πλαίσιο προστασίας του κράτους για τους αδύναμους».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, αυτό είναι υποχρέωση της πολιτείας προς όλους τους συνεπείς δανειολήπτες που, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. «Ας ξεκινήσουν οι τράπεζες με τα ακίνητα μεγαλύτερης αξίας. Αυτό από μόνο του θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Όχι από τις μικροϊδιοκτησίες των αδυνάμων» πρόσθεσε.

Όπως υπενθύμισε, η ΝΔ «είχε, έχει και θα έχει ως ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της την προστασία των πιο ευάλωτων». Στην αντιπολιτευτική κριτική επιχείρησε να απαντήσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος στο Πρακτορείο 104,9 FM δήλωσε πως το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί «πάρα πολύ στενά την όλη διαδικασία των πλειστηριασμών, έτσι ώστε να μην προκύψει κανένα απολύτως θέμα σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους του μόχθου».

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», από τον Γ. Ευθυμίου, 5/12/2017