Παρουσία του Κώστα Σημίτη θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η σημερινή κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού. Εκτός του πρώην πρωθυπουργού, το «παρών» θα δώσουν και όσοι διεκδίκησαν την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, με τους οποίους είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις όλες τις προηγούμενες μέρες η Φώφη Γεννηματά - τελευταίο είδε τη Δευτέρα τον Γιάννη Μανιάτη και μεταξύ άλλων συζήτησαν για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής (Κύρωση Σύμβασης ΕΛΛΑΣ ΣΑΤ), του οποίου ο βουλευτής Αργολίδας ήταν ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ.

Απών θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.  

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 13:00, με χαιρετισμό που θα απευθύνει ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος. Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των προέδρων των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη. Κι εδώ το παρασκήνιο είναι έντονο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε μία μικρή γκρίνια από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, καθώς δεν θα υπάρξει τοποθέτηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου.  

Η επικεφαλής του Κινήματος της Αλλαγής στην ομιλία της αναμένεται να αναφερθεί στον ρόλο του νέου φορέα και στην ανάγκη να υπάρξει καλός συντονισμός, αλλά και ενότητα μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων. Παραλλήλως, αναμένεται να παρουσιάσει ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα των εργασιών που θα ακολουθήσουν μέχρι το Ιδρυτικό Συνέδριο, το οποίο εκτός απροόπτου αναμένεται για να διεξαχθεί πριν την 25η Μαρτίου και συγκεκριμένα το τριήμερο 16-18 Μαρτίου.  

Μεγάλο τμήμα της ομιλίας της Φώφης Γεννηματά θα αφιερωθεί στις αντιπολιτευτικές προτεραιότητες του νέου φορέα, ενώ αναμένεται να επιτεθεί με σφοδρότητα στην κυβέρνηση τόσο για τις «απάτες» που την οδήγησαν στην εξουσία -με κορυφαίο το θέμα των πλειστηριασμών- όσο και για τη σκανδαλώδη υπόθεση των πυρομαχικών προς τη Σαουδική Αραβία με πρωταγωνιστή τον υπουργό Άμυνας. Κριτική θα ασκήσει και κατά και της ΝΔ, καθιστώντας με κάθε τρόπο σαφή την αυτόνομη πορεία του Κινήματος της Αλλαγής.