Ο μεταπολιτευτικός κύκλος κλείνει οριστικά με την παντελώς αποτυχημένη διακυβέρνηση από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία, κατ’ αντικειμενική ομολογία, έβλαψε πολλαπλώς την Χώρα. Το αναγκαίο πλέον ζητούμενο είναι να συντονιστούμε όλοι με την νέα πραγματικότητα και τις ανάγκες των καιρών, ούτως ώστε, μέσα από σταθερές βάσεις και προεχόντως αξίες, να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της επαναθεμελίωσης του Κράτους και των δομών του.

Πρέπει επιτέλους η πολιτική και ο πολιτικός λόγος να εκσυγχρονιστούν, να κινηθούν προς τον ρεαλισμό και να δούμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα μέσα από ένα ελάχιστο πλαίσιο εθνικής συνεννόησης και υγιών κυβερνητικών συμπράξεων. Η Νέα Δημοκρατία με το επικείμενο Συνέδριό της, σταθερά προσανατολισμένη στις αξίες της και ανταποκρινόμενη πλήρως στις ανάγκες της εποχής, θέτει τα θεμέλια του αύριο.

Μέσα από ένα Συνέδριο σύνθεσης, αρχών και προτάσεων, αναμένεται να παρουσιαστεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμά της για την Χώρα. Μετά από την βλαπτική για τον τόπο συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, η Νέα Δημοκρατία καλείται εκ νέου να αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης της πολιτικής εξουσίας, ανασυγκροτώντας την οικονομία, αποκαθιστώντας τις αδικίες και τις στρεβλώσεις που κληροδοτεί η απερχόμενη Κυβέρνηση, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για μία στέρεη και διαρκή στο χρόνο ανάπτυξη. Αυτά είναι ζητήματα που θα μας απασχολήσουν στο Συνέδριο και για τα οποία με ρεαλισμό πρέπει να μιλήσουμε στην κοινωνία, παρουσιάζοντας το σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας μεταρρυθμιστής πολιτικός με όραμα και ιδέες, σταθερά προσανατολισμένος στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, εγγυάται το μέλλον και σε αυτόν εναποθέτουμε πλέον ως κοινωνία τις ελπίδες μας για κάτι καλύτερο.