Κάθε άλλο παρά απίθανο θεωρείται από τους γνωρίζοντες τη «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία οι αναµενόµενες για µετά την περίοδο των εορτών ανακατατάξεις στις «γαλάζιες» γραµµατείες να συνδυαστούν και µε έναν µίνι ανασχηµατισµό της οµάδας των τοµεαρχών.  

Σύμφωνα με το «Secret», ένθετο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», µε δεδοµένο ότι στην Πειραιώς επιθυµούν να παρουσιάσουν το 2018 ως έτος... εκλογών και πολιτικής αλλαγής, δεν είναι λίγοι οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη που επισηµαίνουν ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί ένα σχήµα εκλογικής ετοιµότητας, µε αντικατάσταση όσων ακόµα και τώρα επιδεικνύουν προκλητική ραθυµία.

«Πρέπει η σκιώδης κυβέρνηση να είναι πιο ευέλικτη πια. Όσοι έχασαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν θα πρέπει να βγουν από την εξίσωση και να µείνουν εκείνοι που έχουν διάθεση και το αξίζουν», επισηµαίνουν οι εν λόγω κύκλοι. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι στους κόλπους της ηγετικής οµάδας της Ν∆ εκείνοι που εισηγούνται ακόµα πιο ρηξικέλευθες προτάσεις προκειµένου να τεθεί το κόµµα σε εκλογικό συναγερµό.

Ο λόγος για την... πρόωρη συγκρότηση µιας άτυπης επιτροπής εκλογικού αγώνα, αποτελούµενης από ιδιαιτέρως έµπειρα στελέχη, η παρουσία των οποίων, εκτός των άλλων, θα συµβολίζει και την ενότητα της παράταξης.