Με ομιλίες, όπως του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αλλά κι αυτή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μπαίνει σήμερα στην τελική ευθεία το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, Οι εργασίες θα ξεκινήσουν και πάλι στις 10 το πρωί και θα κορυφωθούν το μεσημέρι με την κεντρική ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τις εργασίες της δεύτερης συνεδριακής ημέρας είναι προγραμματισμένο να ανοίξει στις 10 το πρωί της Κυριακής ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια η συζήτησης επί της τρίτης και τελευταίας ενότητας του Συνεδρίου που έχει τίτλο:  «Νέα Γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών».

Εισηγητές σε αυτή την ενότητα θα είναι η  δικηγόρος Αθηνά Ντόβα, ιδρύτρια νεανικής καινοτόμου επιχείρησης και μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΟΝΝΕΔ, όπως και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και η αρχιτέκτονας Κατερίνα Κούρκουλα που είναι προσκεκλημένοι ομιλητές. Από τις εργασίες της πρώτης συνεδριακής ημέρας ξεχώρισαν το κάλεσμα για συμπόρευση που απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς το Κίνημα Αλλαγής, καθώς  και το κλίμα ενότητας στην κορυφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επισφραγίστηκε με την πρώτη έπειτα από δυόμισι χρόνια δημόσια δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.  

Μήνυμα νίκης και συστράτευσης

Κηρύσσοντας το πρωί του Σαββάτου την έναρξη του Συνεδρίου, που διεξάγεται παρουσία σχεδόν 3.000 συνέδρων και παρατηρητών στον Εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ο κ. Μητσοτάκης διάνθισε την ομιλία του με μηνύματα αισιοδοξίας.

«Ενωμένοι θα φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα χείλη και την αισιοδοξία στη ψυχή των Ελλήνων. Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε πίσω το χθες και να διεκδικήσουμε το αύριο για την πατρίδα μας. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.  

Παράλληλα άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. «Όλοι καταλαβαίνουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία. Του δόθηκε, δύο φορές, η δυνατότητα να κυβερνήσει και απέτυχε οικτρά. Το λογαριασμό των ψεμάτων, της ανικανότητας και της διαφθοράς τον πληρώνουν οι  Έλληνες πολίτες», επεσήμανε.