Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμφισβητεί την «αριστερή συνείδηση» του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης
Να πλήξει το αριστερό πρόσημο της κυβέρνησης Τσίπρα επιχειρεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση με τελευταία αφορμή το πολυνομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση συγκρίνοντας τα λόγια με τις πράξεις. Οι κυβιστήσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται χωρίς τριγμούς στη συνοχή του κόμματος. Οι διαφωνίες εξαντλούνται σε κομματικές συνάξεις εκτόνωσης, όπως παρατηρούν κομματικές πηγές.
«Ματώνει η αριστερή τους συνείδηση, αλλά ψηφίζουν τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ από την Πιερία όπου περιόδευσε την Τετάρτη. «Όπως κάνουν και τώρα με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο και αυτό καταργεί επιδόματα και είναι μια άλλη απόδειξη της τραγικής στροφής την οποία έχει κάνει αυτό το κυβερνητικό μόρφωμα, το οποίο δυστυχώς κυβερνά τη χώρα» τόνισε.
Η στρατηγική της Πειραιώς επικεντρώνεται στους αδύναμους για τους οποίους υποτίθεται ότι ήρθε στην εξουσία ο προερχόμενος από την αριστερά ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά τα μέτρα που παίρνει είναι πιο «τιμωρητικά» γι αυτούς όπως τονίζουν κομματικές πηγές. Γι αυτό και το πρόγραμμα της ΝΔ μέσα σε άλλα προβλέπει διεύρυνση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, μειώσεις των έμμεσων φόρων που πλήττουν κυρίως τους φτωχούς κλπ.
Απαντώντας στις διαμαρτυρίες καταστηματαρχών και πολιτών που συνάντησε στην Κατερίνη για την υψηλή φορολογία και τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, ότι «αυτό θα αλλάξει» όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση. «Θα μειώσουμε τους φόρους, αυτό είναι δέσμευση της ΝΔ και θα συμμαζέψουμε ταυτόχρονα και το κράτος» τόνισε. Ο Κυρ.Μητσοτάκης ευχήθηκε το 2018 να είναι «χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής». «Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, οι πολίτες αξίζουν «κάτι καλύτερο από τη σημερινή κυβέρνηση». Ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα μεταφέρουν αυτό το «μήνυμα αισιοδοξίας» σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, «μέχρι να γίνουν εκλογές, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Γενέθλια!
Ο κ. Μητσοτάκης στις 10 Ιανουαρίου έκλεισε δύο χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ. Επέλεξε να τα γιορτάσει περιοδεύοντας ώστε να έρθει σε επαφή με τους πολίτες, όπως έκανε και κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο. Κάλεσε τα παλιά και τα νεώτερα στελέχη να εργαστούν ώστε το σχέδιο του κόμματος να διαδοθεί σε όλη τη χώρα.
Ο Τζιτζικώστας
Στο Λιτόχωρο έγινε και μια συμβολική συνάντηση μετά τις δηλώσεις Τζιτζικώστα για το σκοπιανό ότι είναι ευνοϊκές οι συνθήκες για ονομασία χωρίς τον όρο Μακεδονία που έδωσε αφορμές στην κυβέρνηση να επιτεθεί στη ΝΔ για πολυγλωσσία. Τον πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και του είπε ότι την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την περιοχή, θα το κάνει ως πρωθυπουργός. Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευε ο γιός του Κωνσταντίνος, ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης και άλλα στελέχη.
Οι απεργίες
Σε ό,τι αφορά στον τρόπο κήρυξης της απεργίας, η ΝΔ υποστηρίζει ότι για την κήρυξη της είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη από το 50%+1, των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Έτσι εξορθολογίζεται η διαδικασία λήψης της απόφασης και υπηρετούνται οι βασικές αρχές της συμμετοχικής δημοκρατίας, από τους ίδιους τους εργαζόμενους, όπως τονίζει. Χαρακτηρίζει, όμως, την προτεινόμενη διάταξη «κακότεχνη, αόριστη και αντιφατική». «Δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη τη διάρθρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.
Γι αυτό και θεωρεί ότι θα προκαλέσει νέα προβλήματα που θα οδηγήσουν σε δικαστικές διενέξεις και καταστρατηγήσεις που τελικά θα υπονομεύσουν την απεργία. Οσον αφορά στην αυτοπρόσωπη παρουσία που προβλέπει η ρύθμιση, η ΝΔ τη θεωρεί «παρωχημένη» και προτείνει να γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, ώστε να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι. Η χρήση του ΑΜΚΑ μπορεί να διασφαλίσει την ψηφοφορία.
Πρότεινε την εξής διάταξη:
“Η απεργία στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις κηρύσσεται με απόφαση του μισού (50%) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών τους. Αν η συνδικαλιστική οργάνωση είναι πανελλαδικής ή περιφερειακής εμβέλειας η διεξαγωγή της ψηφοφορίας για τη λήψη της σχετικής απόφασης διεξάγεται και ηλεκτρονικά, προκειμένου οι εργαζόμενοι να διευκολυνθούν στην άσκηση του δικαιώματός τους.
Η συμμετοχή των εργαζομένων στις σωματειακές διαδικασίες λήψης απόφασης, γίνεται με βάση τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ενός εκάστου από αυτούς, σύμφωνα με τις διατυπώσεις που Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εργασίας θα καθορίσει”».