Προκλητικός απέναντι στο χθεσινό ηχηρό μήνυμα του κόσμου που συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος δήλωσε πως «Δεν έχω πρόβλημα να λέω τα Σκόπια "Νέα Μακεδονία"». 

Ο κ. Μπουτάρης, κόντρα στο ρεύμα, συνέχισε τις προκλήσεις εκφράζοντας την άποψή του και για την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στο χθεσινό συλλαλητήριο λέγοντας: «Εμπρηστικός ο λόγος του Μίκη. Δεν διέφερε από την ομιλία του Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. Ο Θεοδωράκης είναι ένας μύθος για την Ελλάδα, δεν πρέπει να τους ποδοπατάμε αυτούς τους μύθους. Δεν είναι σωστό, όμως, να πει ότι απειλούμαστε από τους Σκοπιανούς. Δεν θα έπρεπε να ήταν εκεί και να μιλήσει ο Μίκης κατά την άποψή μου».  

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι η λύση θα πρέπει να είναι μια σύνθετη ονομασία. Μεταξύ άλλων κ. Μπουτάρης υποστήριξε μάλιστα ότι δεν έχουμε αποκλειστικότητα στον όρο «Μακεδονία».   

Το γεγονός ότι ο ίδιος βρίσκεται σε δυσαρμονία με το αίσθημα των Μακεδόνων δεν ενοχλεί τον κ. Μπουτάρη, ο οποίος ανέφερε πως «δεν γνωρίζω ποιο είναι το αίσθημα των Μακεδόνων» προσπερνώντας το χθεσινό ηχηρό μήνυμα του συλλαλητηρίου. Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο εκτίμησε επίσης ότι ήταν σαφώς μεγάλο, ωστόσο υποστήριξε πως όσοι συμμετείχαν ήταν «παραπληροφορημένοι». Τέλος, εκτίμησε πως ο Νίμιτς κάνει καλά τη δουλειά του.