Ανυπόστατη και άκυρη χαρακτήρισε ο κ. Θόδωρος Παπαθεοδώρου την πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι η σημερινή διαδικασία είναι ένας τραγέλαφος. Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθεοδώρου ζήτησε εκτός από τους μάρτυρες να έρθουν για κατάθεση στην επιτροπή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, για την οποία, όπως είπε, πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος της. 

«Εμείς ζητάμε Προανακριτική Επιτροπή, όπως αυτή προβλέπεται από τους κανονισμούς της Βουλής. Θα καλέσουμε κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο, δράστες, μάρτυρες και αναφερόμενα πρόσωπα. Αυτό πρέπει να γίνει να μη σπιλώνονται πολιτικά πρόσωπα και πολιτικές παρατάξεις με τη μέθοδο της διαπόμπευσης ονομάτων.

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, δεν καταπολέμησαν όλοι το πάρτι των φαρμακευτικών. Εμείς το κάναμε όταν εσείς κάνατε παρέα με τους αγανακτισμένους και όσους αντιδρούσαν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την οποία και καταψηφίζατε τότε. Είναι περιττά σήμερα τα δάκρυα συμπόνιας.

Δεν θα σας αφήσουμε χώρο να ρίξετε σκιές προκειμένου να περάσετε μια πρόταση που θέλει απλά να συντηρήσει τη λάσπη εναντίον των αντιπάλων σας. Είναι γελοίο το γεγονός ότι για να προστατέψετε τον κ. Κουρουμπλή, ακόμη και στην πρόταση χρησιμοποιείται τα αρχικά του» τόνισε και στη συνέχεια μίλησε για προσπάθεια προστασίας ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.  

«Έχετε κάνει παιδομάζωμα από άλλες παρατάξεις. Το θέμα σας είναι να μοιράσετε κατηγορητήρια σε διάφορες παρατάξεις και πρόσωπα και όχι να βγει η αλήθεια. Το κατηγορητήριο βασίζεται σε ανώνυμους μάρτυρες που είδαν, άκουσαν, εκτίμησαν».  

Ο κ. Παπαθεοδώρου ολοκλήρωσε την εισήγησή του λέγοντας ότι υπάρχει σκάνδαλο Νοvartis στο χώρο του φαρμάκου, ενώ κατήγγειλε τη σωρεία παραλείψεων στο θέμα της δικογραφίας, μιλώντας για σκευωρία. Αναφερόμενος στους μάρτυρες και στην εικασία τους για τη δωροδοκία πολιτικών προσώπων, τόνισε ότι «οι μαρτυρίες τους βασίζονται στο να "πιθανολογούν" ότι κάποιος πολιτικός χρηματίστηκε. Με αυτές τις κατηγορίες θέλετε να στηρίξετε τη λάσπη που θέλετε να πετάξετε στους πολιτικούς σας αντιπάλους».  

Ανέφερε δε: «Επιχειρείτε τον κανιβαλισμό των θεσμών. Έτσι παίρνετε το ρίσκο να κάψετε τη διαλεύκανση του σκανδάλου. Το σκάνδαλο που θα εξετάσουμε στην πολιτική είναι το σκάνδαλο που έχει πολιτικό κέντρο το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην Προανακριτική θέλουμε να καλέσουμε τον κ. Παρασκευόπουλο να μας πει πότε ενημερώθηκε, τι ήθελε ο κ. Τζανακόπουλος στον Άρειο Πάγο. Όλα στο φως. Θα αποκαλύψουμε τη σκευωρία και τους σκευωρούς».