Συνεχίζεται για έκτη ημέρα το σκληρό διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος προκειμένου να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Ανδριανούπολης, με την κατηγορία της εισόδου σε απαγορευμένη ζώνη.

Η αγωνία για την τύχη των δύο στρατιωτών παρατείνεται καθώς φαίνεται ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το ψυχολογικό πόλεμο, εκμεταλλευόμενη το συγκεκριμένο περιστατικό για να επωφεληθεί επικοινωνιακά.  

Την ίδια ώρα ωστόσο ως στοιχείο-κλειδί για την υπόθεση είναι τα δύο κινητά τηλέφωνα των Ελλήνων στρατιωτικών. Σύμφωνα με δημοσίευμα των τουρκικών εφημερίδων  Milliyet και η Yeni Safak, τα κινητά του υπολοχαγού, Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη εστάλησαν στα κεντρικά της τουρκικής χωροφυλακής, στην Άγκυρα, για ψηφιακό έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί, αν οι δύο Έλληνες προσπάθησαν να καταστρέψουν φωτογραφίες ή βίντεο, λίγο πριν πέσουν στα χέρια των Τούρκων, κάτι που θα μπορούσε να δώσει στις τουρκικές Αρχές, το λόγο ώστε να στοιχειοθετήσουν και την κατηγορία της κατασκοπείας σε βάρος τους.

Αυτή η εξέλιξη συνιστά μία ακόμα καθυστέρηση στην υπόθεση, καθώς από την στιγμή που το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισής τους, οι Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου F) Αδριανούπολης, μέχρι να οριστεί η δίκη τους, κάτι που θα γίνει αφότου τελειώσει η ψηφιακή εξέταση των κινητών.

Παράλληλα, με καθυστέρηση έξι ημερών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει τους υπουργούς για τις εξελίξεις, ενώ ο Πάνος Καμμένος έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτών στους ομολόγους του σε σύσκεψη στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε να αντιδράσει και κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν άμεσα λύση στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτών.