Όσο απομακρύνεται από την επικαιρότητα η δυναμική του σκοπιανού θέματος, απομακρύνεται ένας ακόμη παράγοντας που θα στήριζε για τον Πάνο Καμμένο τον πατριωτικό του λόγο.

Ωστόσο, μένει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που τρέφει το δημοσκοπικό ενδιαφέρον του και που εξακολουθεί να του δίνει αφορμή προκειμένου να αρθρώσει τον πατριωτικό λόγο, ο οποίος και είναι αυτός που θα του δώσει ξανά «πρόσβαση» στη Βουλή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης Καμμένου και Τσίπρα έχουν διαρραγεί, ωστόσο το σενάριο ενός «εικονικού διαζυγίου» λίγο πριν τις εκλογές, προκειμένου ο καθένας να απευθυνθεί στην εκλογική του δεξαμενή χωρίς εξαρτήσεις και έπειτα να ανταμώσουν μετεκλογικά ξανά και πάλι στην εξουσία, ακούγεται ολοένα και πιο έντονα.

Είναι δεδομένο ότι τα αντικρουόμενα φαινομενικά συμφέροντα των δύο κυβερνητικών εταίρων που εμφανίζονται ενώπιον της κάλπης, η οποία δεν φαίνεται να αργεί, ενισχύουν το σενάριο της δήθεν ρήξης, κάτι που φαίνεται να υποστηρίζει και η Νέα Δημοκρατία, η οποία προβλέπει ότι οι δύο εταίροι προκειμένου να μη χάσουν την «καρέκλα» θα παραλείψουν κάθε κόκκινη γραμμή, προς το παρόν.

Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι «κάνουν πρόβες και στρώνουν τον δρόμο της ρήξης λίγο πριν τις εκλογές», προκειμένου να οδηγηθούν σε ένα «εικονικό διαζύγιο» για να καταφέρουν να ξανασυναντηθούν στο μέλλον με καλύτερες προϋποθέσεις.

Ο Πάνος Καμμένος γνωρίζει άλλωστε ότι θα πρέπει να στηρίξει έναν πατριωτικό ρόλο και λόγο προκειμένου να επιβιώσει κοινοβουλευτικά, γι' αυτό και το ενδιαφέρον του για τα εθνικά θέματα είναι και δημοσκοπικό.