Αποφάσεις για τα επόμενα βήματα του νέου φορέα αναμένεται να λάβουν τα ηγετικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, επιστρέφοντας από τις γιορτές του Πάσχα.

Την Τρίτη ανακοινώθηκε η σύνθεση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπή (ΚΠΕ), που αποτελείται από 383 μέλη.

Στο νέο όργανο συμμετέχουν εκπρόσωποι των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων (ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΒΕ, Τουρισμού, Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, Πρωτογενούς Τομέα, Ο.Κ.Ε), της Αυτοδιοίκησης, των ΑΜΕΑ, των Μεταναστών, της Ομογένειας, σημαντικός αριθμός στελεχών της νέας γενιάς, προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου από την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η πρώτη πανηγυρική συνεδρίασή της τοποθετείται χρονικά για την Κυριακή του Θωμά, στην οποία θα τεθεί προς έγκριση των μελών του οργάνου, η πρόταση για τον Γραμματέα, την 41μελή Εκτελεστική Γραμματεία και τον εκπρόσωπο τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Την ίδια στιγμή, κορυφώνονται οι διεργασίες μεταξύ των κομμάτων και των κινήσεων του Κινήματος Αλλαγής, ώστε να κλειδώσει η τελική σύνθεση της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Για το κρίσιμο πόστο της θέσης του Γραμματέα ακούγονται πολλά ονόματα. Να σημειωθεί και οι δύο θέσεις, του Γραμματέα και του εκπροσώπου τύπου, αναμένεται να πληρωθούν από πρόσωπα που θα προέρχονται από τη μεγαλύτερη συνιστώσα του Κινήματος Αλλαγής .

Στα επιτελεία των κομμάτων και των κινήσεων που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής επιμένουν ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση γύρω από το ζήτημα, ωστόσο, κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, επιχειρώντας να σκιαγραφήσουν το προφίλ του, κάνουν λόγο για ένα πρόσωπο που θα βρίσκεται κοντά στη Φώφη Γεννηματά και το οποίο θα διαθέτει πολιτική και οργανωτική επάρκεια, προκειμένου να ανταπεξέλθει στο δύσκολο εγχείρημα της συγκρότησης του νέου φορέα.

Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος, ωστόσο, εμφανίζεται αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές είτε για το ελληνικό κοινοβούλιο είτε για την Ευρωβουλή, του πρώην βουλευτή Ηλείας , Μιχάλη Κατρίνη, ενώ κομματικές πηγές δεν αποκλείουν να προταθεί πρόσωπο - έκπληξη της τελευταίας στιγμής από τη Φώφη Γεννηματά.

Για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου το όνομα που ακούγεται έντονα είναι του Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αφήσει τη θέση που κατέχει σήμερα στο ΠΑΣΟΚ. Σε μια τέτοια περίπτωση το όνομα που ακούγεται για νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είναι του Σπύρου Καρανικόλα.

Την προσεχή Τετάρτη θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να θέσει ενώπιον των Σταύρου Θεοδωράκη, Γιώργου Παπανδρέου, Θανάση Θεοχαρόπουλου, Γιώργου Καμίνη και Νίκου Ανδρουλάκη την συνολική της πρόταση για τη στελέχωση των νέων οργάνων.