Κεραμέως: Αμετανόητος και προκλητικός ο υπουργός Παιδείας
Τι ανέφερε η τομεάρχης της ΝΔ κατά τη συζήτηση για την ανομία στα Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, όπως αναφέρει η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της σχετικά με το μείζον ζήτημα της ανομίας και της παραβατικότητας στα Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για αμετανόητο και προκλητικό υπουργό που δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα του ζητήτατος της ανομίας στα Ιδρύματα.
Δείτε ολόκληρη τη δήλωση της κ. Κεραμέως:
«Ο κύριος Υπουργός, αμετανόητος και προκλητικός, θεωρεί ότι το ζήτημα της ανομίας στα τριτοβάθμια Ιδρύματα είναι μια επινόηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να πλήξει την Κυβέρνηση. Για άλλη μια φορά, αναζητά ευθύνες στις πρυτανικές αρχές, στο φοιτητικό κίνημα, στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Για άλλη μια φορά, υπεκφεύγει πίσω από τη συνθετότητα του ζητήματος. Για άλλη μια φορά, μετακυλίει τη λύση του ζητήματος σε μεγαλόσχημες επιτροπές. Και αρνείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα που περιγράφεται από περιστατικά, όπως προπηλακισμοί, ξυλοδαρμοί, ή διακίνηση ναρκωτικών, που βρίσκουν καταφύγιο στο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Στο δημόσιο ελληνικό Πανεπιστήμιο, που έχει όλα τα εχέγγυα, για να αποτελεί ένα φάρο γνώσης και πολιτισμού για τη χώρα και ολόκληρο τον κόσμο.
Ο κύριος Υπουργός ισχυρίζεται λοιπόν ότι την ευθύνη την έχουν όλοι οι άλλοι εκτός από την Κυβέρνηση. Είναι άραγε ανεύθυνοι ή ευθυνόφοβοι; Για εμάς την ευθύνη την φέρει πρωτίστως η Κυβέρνηση. Και Κυβέρνηση σημαίνει ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Εμείς, ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, έχουμε ξεκάθαρη θέση: αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη, όπως ακριβώς συμβαίνει για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη σε οποιονδήποτε άλλον χώρο της επικράτειας. Και αυτό δεν είναι αστυνομοκρατία. Ζητάμε αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη για να μπορεί κανείς στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο να μιλάει ελεύθερα, να σκέφτεται ελεύθερα, να διεξάγει έρευνα ελεύθερα, χωρίς να φοβάται, χωρίς να τρομοκρατείται, όπως συμβαίνει οπουδήποτε αλλού στη χώρα. Γιατί δυστυχώς σήμερα η ελευθερία λόγου και έκφρασης, ως ατομικό δικαίωμα, δεν προστατεύεται μόνο στο χώρο των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων.»