Φθηνά αντιπολιτευτικά τρικ από το Μαξίμου για το Σκοπιανό
Μετά τα φληναφήματα και τις απειλές Κοτζιά τώρα κατηγορούν τη ΝΔ ότι παίζει το χαρτί της πατριδοκαπηλίας και προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες
Στο κόκκινο ανεβαίνει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης για το Σκοπιανό, με την κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται ότι χάνει έδαφος έναντι της Νέας Δημοκρατίας, με τον τρόπου που χειρίζεται το θέμα της ονομασίας, να βρίσκεται σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον πιέσεων και να αντιδρά ακόμη και με φθηνά αντιπολιτευτικά τρικ.
Μετά τα φληναφήματα Κοτζιά, που έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης, καταγγέλλοντας την αντιπολίτευση ότι «έταζε» το όνομα «Μακεδονία – Σκόπια» και μετά τις απειλές ότι θα κάνει φέιγ βολά απόρρητα έγγραφα από την μυστική διπλωματία – κάτι που επιχείρησε σήμερα με διαρροή στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, όμως φάνηκε ότι τελικά η προσπάθεια οδηγήθηκε σε φιάσκο μετά την σχετική απάντηση του Γ. Μπαμπινιώτη και το άρθρο του στα ΝΕΑ – τη σκυτάλη παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου με μια ανακοίνωση-απάντηση που φανερώνει και την αμηχανία που επικρατεί στην κυβέρνηση, η οποία βλέπει να απεμπολεί το βασικό της όπλο, στο θέμα του Σκοπιανού, που είναι το βέτο για την είσοδο των Σκοπιών στο ΝΑΤΟ, αφού «χαρίζει» το όνομα «Μακεδονία» στην γειτονική χώρα.
Το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει την αντεπίθεση και απαντά με δεικτικό τρόπο στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το Σκοπιανό, η οποία έκανε αναφορά στις διαπραγματεύσεις για το όνομα από την κυβέρνηση, χωρίς αυτή να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Κατηγορεί τη ΝΔ ότι ακόμη μία φορά παίζει το χαρτί της πατριδοκαπηλείας και προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες «Η ΝΔ για ακόμη μία φορά παίζει το χαρτί της πατριδοκαπηλείας και προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες, μήπως και κρύψει την αδυναμία της να αρθρώσει σαφή και υπεύθυνη θέση στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, εξαιτίας των εσωτερικών της διαφορών», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
«Το ερώτημα λοιπόν για τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό και σαφές: Η «ενιαία και συνολική» λύση που ζητά, θα πρέπει να είναι στη βάση της σύνθετης ονομασίας, που διαπραγματεύθηκαν και οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Δηλαδή με χρήση και του όρου «Μακεδονία»; Ναι ή όχι; Τελικά, ο Πρόεδρος της ΝΔ ποια σύνθετη ονομασία προτιμά; Κυριάκος Μητσοτάκης ή Κυριάκος Σαμαράς; », τονίζει η ανακοίνωση.