«Αν είχα βγει από το γραφείο μου και με είχαν εγκλωβίσει στο κτήριο τα πράγματα θα ήταν τραγικά. Τριάντα άτομα με επιθετικές διαθέσεις εναντίον μου, όπως καταλαβαίνεται θα είχε ως εξέλιξη κάτι πολύ δυσάρεστο.

Ευτυχώς και τη βοήθεια του Θεού κάτι τέτοιο δεν συνέβη». Αυτά δήλωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για την επίθεση που δέχθηκε από κουκουλοφόρους, αλλά και τον πυροβολισμό του φρουρού του.

«Δεν ήταν η πρώτη φορά που δεχθήκαμε επίθεση» ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης σημειώνοντας «Ήμουν μέσα στο γραφείο μου. Ο αστυνομικός μου περίμενε κάτω. Βλέπει κάποιους κουκουλοφόρους να τρέχουν στο κτήριο προσπάθησε να τους σταματήσει και εκεί πυροβόλησε στον αέρα. Ήταν όλοι με κουκούλες. Αποτυπωμένο πρόσωπο δεν υπάρχει στις κάμερες».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αφού περιέγραψε το περιστατικό της επίθεσης, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καμία επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και ξεκαθάρισε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν μπορούν να τον φοβίσουν.

«Δεν μπορούν τέτοιου είδους επιθέσεις να φοβίσουν κανέναν. Σε προσωπικό επίπεδο εμένα δεν με φοβίζουν τέτοιες υποθέσεις. Αυτές οι επιθέσεις πρέπει να είναι καταδικαστέες από όλους, γιατί δεν έχουν στόχο τον κάθε Βαρβιτσιώτη, αλλά έχουν στόχο την Δημοκρατία.

Δεν μπορεί να έχουμε μια τέτοια κατάσταση να υπάρχει στα Εξάρχεια», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αν είχα βγει από την πόρτα του γραφείου και με εγκλώβιζαν στο κτήριο θα υπήρχαν και  τραγικές εξελίξεις. Δεν το αποκλείω».

Τέλος ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε σχετικά με τον πυροβολισμό στον αέρα από τον αστυνομικό του φρουρό πως έπραξε έτσι όπως έπρεπε, τονίζοντας «Καλλιεργήθηκε και πρόσφατα ένας λαϊκισμός για το πόσο χρήσιμοι είναι οι φρουροί των πολιτικών. Τελικά είναι χρήσιμοι».