Προτίμησε να εστιάσει στην ποίηση παρά στο ζήτημα της πΓΔΜ ο Τσακαλώτος
«What should they know of England who only England know»? είπε στη Βουλή
Τις εντυπώσεις προσπάθησε να κλέψει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ καθώς επέλεξε να μιλήσει ανάμεικτα ελληνικά και αγγλικά μιλώντας με αποσπάσματα κάποιων Άγγλων ποιητών όπως του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ. Ο Ευκέιδης Τσακαλώτος είπε χαρακτηριστικά «Τι ξέρουν για την Ελλάδα αυτοί που μόνο για την Ελλάδα ξέρουν» αλλά με παράφραση του αγγλικού «What should they know of England who only England know?». Ο υπουργός οικονομικών δε σταμάτησε εκεί αλλά χρησιμοποίησε αρκετές φορές την αγγλική γλώσσα κατά τη διάρκεια τη ομιλίας του αλλά χρησιμοποίησε και αρχαίους Έλληνες προκειμένου να στηρίξει το κόμμα του.
Χαρακτηριστική ήταν η επίκληση στον Σωκράτη λέγωντας: «Η ψευδαίσθηση μεγαλείου μπορεί να αναλύσει το παρελθόν αλλά δεν μπορεί να πει τίποτα για το παρόν. Η Βρετανία αντιμετωπίζει κρίση. Γιατί ξέχασαν αυτό που είπε ο Σωκράτης, ότι ο βάρβαρος είναι αυτός που νομίζει ότι οι παραδόσεις της φυλής του είναι και νόμοι της φύσης. Απ’την αρχαία Ελλάδα μέχρι και τη σύγχρονη σκέψη και το σκωτσέζικο διαφωτισμό υπάρχει τεράστια παράδοση
Στη συνέχεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επικαλέστηκε τον τραγικό ποιητή Αισχύλο λέγοντας: «Στους Πέρσες του Αισχύλου άκουγαν οι άνθρωποι που είχαν πολεμήσει πριν από δέκα χρόνια, τους Πέρσες ως ήρωες. Όταν η πλειοψηφία του ΣτΕ λέει ότι η ορθοδοξία είναι τόσο ευαλωτη που αν ακούσουν για άλλη θρησκεία θα χάσουν την πίστη τους. Καμία κοινωνία και καμία χώρα δεν μπορεί να ζήσει αν δεν μπαίνει στα παπούτσια των άλλων για να καταλάβει».
Πάντως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αρκέστηκε μόνο σε κάποια οικονομικά στοιχεία για την πΓΔΜ θέλωντας να υποστηρίξει πως η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ είναι προς την σωστή κατεύθυνση:
«Ξέρουμε κάτι για τη ΦΥΡΟΜ. Ξέρουμε ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 4.000 ευρώ όταν εδώ έχουμε 17.000 ευρώ. Το ΑΕΠ τους είναι δέκα δις, όσο είναι μόνο το μπάφερ που προσπαθούμε να φτιάξουμε;. Για αυτή τη χώρα μιλάμε. Ξέρουμε για τα τεράστια προβλήματα αυτής της χώρας.
Υπάρχει μια πολυ μεγάλη λέξη Μακεδονία που αρχίζει από την Ελλάδα και πάει μέχρι κάτω. Πως είναι δυνατόν η γλώσσα τους το '50 να υπάρχει, μετά να μην υπάρχει, το '70 να ξαναυπάρχει και τώρα λόγω συγκυρίας να μην υπάρχει; Η πολιτική είναι σημαντική. Και η συγκυρία είναι σημαντική
Στην Ευρώπη έχουμε τα σύννεφα εθνικισμού και πολέμου. Η Ελλάδα στα Βαλκάνια προσπαθεί να είναι μέρος της λύσης. Η Ελλάδα να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Θέλουμε μια λύση που σέβεται τις αξίες του άλλου. Δεν είναι επιβολή. Είναι συμφωνία».