Δεν θα άλλαζαν τίποτα! Ούτε καν  την συγνώμη που δεν είπαν θα έλεγαν. Αμετανόητοι και επικίνδυνοι. Ούτε μια αναφορά στις απώλειες. Στις χαμένες ζωές που κάηκαν στην πύρινη κόλαση. Κανείς από τους πληγέντες, από τους ανθρώπους που έχασαν τους συγγενείς τους στην φονική πυρκαγιά δεν θα άντεχε να ακούσει στην χθεσινή συνέντευξη τις υπηρεσίες και τους υπουργούς να δηλώνουν ότι είναι περήφανοι για την επιχείρηση που έκαναν.

Από σήμερα, που ολοκληρώνεται το τριήμερο πένθος για τη χώρα, έρχονται οι ευθύνες. Και όχι μόνο σε κοινωνικό, αλλά κυρίως σε πολιτικό επίπεδο. Η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με την ανεπάρκειά της για άλλη μια φορά, και με την απαράδεκτη συμπεριφορά, απολογούμενη όχι μόνο στους συγγενείς των θυμάτων της πυρκαγιάς, αλλά και σε όλους τους Έλληνες που δεν έπαψαν να έχουν βουρκωμένα μάτια από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, που δεν έπαψαν να είναι αλληλέγγυοι απέναντι στα θύματα της πυρκαγιάς, που δεν έπαψαν να σκέφτονται τι θα γίνονταν αν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους βρισκόταν στον τόπο της πύρινης κόλασης.

Σε πολιτικό επίπεδο από σήμερα, ξεκινάει η κριτική και η επίθεση, που αναμένεται να είναι σκληρή από την αντιπολίτευση. Ήδη από χθες τόσο ο κ. Βορίδης προειδοποίησε το τι θα συμβεί στη Βουλή, ενώ η ΝΔ με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζοντας την χθεσινή συνέντευξή-παρωδία, μίλησε για θλιβερή παράσταση της κυβέρνησης. Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, που καταλόγισε ντροπή επίσης στην κυβέρνηση, όταν κορυφαίοι υπουργοί της δήλωναν υπερήφανοι κατά την χθεσινή συνέντευξη, ενώ και το Ποτάμι έκανε λόγο για κυβερνητικό θράσος.    

ΝΔ: «Θλιβερή παράσταση της κυβέρνησης -Δηλώνουν υπερήφανοι μετά από εθνική τραγωδία»  

Με σκληρό τρόπο τοποθετήθηκε η Νέα Δημοκρατία σε όσα επικαλέστηκαν, το βράδυ της Πέμπτης σε κοινή συνέντευξη τύπου, οι Τόσκας-Τζανακόπουλος σχετικά με τις αιτίες των φονικών πυρκαγιών στην Αττική και τον τρόπο αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού.   Η Πειραιώς κάνει λόγο για θλιβερή παράσταση απόσεισης ευθυνών, χαρακτηρίζει ανίκανη την κυβέρνηση και κάνει λόγο για θράσος να δηλώνουν υπερήφανοι μετά από μία εθνική τραγωδία.  

Η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξής:   «Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση, -με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας- προκαλεί μόνον οργή. Aνίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».  

Ποτάμι: Κυβερνητικό θράσος -Για όλα φταίνε άγνωστοι εμπρηστές και ο «στρατηγός άνεμος»  

Για κυβερνητικό θράσος έκανε λόγο το Ποτάμι, σχολιάζοντας την συνέντευξη Τύπου Τόσκα-Τζανακόπουλου για τις φονικές πυρκαγιές.   «Όλα έγιναν σωστά λοιπόν. Αυτό βγήκαν να μας πουν οι υπουργοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι που επιστρατεύθηκαν για το κυβερνητικό show. Για όλα φταίνε κάποιοι εμπρηστές, άγνωστοι βέβαια, και ο «στρατηγός άνεμος»» τόνισε και σχολίασε: «Λες και τις κυβερνήσεις τις έχουμε για να δρουν όταν υπάρχει άπνοια και όλα κυλούν ομαλά».  

Επίσης το Ποτάμι τονίζει: «Οι άνθρωποι που επέζησαν από την καταστροφή στο Μάτι περίμεναν την αναγνώριση κάποιου λάθους. Και οι συγγενείς των θυμάτων περίμεναν ένα συγγνώμη. Αντί όμως γι΄ αυτά, αντί για την παραμικρή έστω αυτοκριτική, ήρθαν για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με το θράσος. Το θράσος που για άλλη μια φορά επιστρατεύεται για να καλύψει πολιτικές ευθύνες και επιχειρησιακές ανικανότητες».    

ΚΙΝΑΛ: Ντροπή να δηλώνουν υπερήφανοι

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής μέσω του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Παύλου Χρηστίδη.     «Ντροπή να αισθάνονται όλοι υπερήφανοι μετά από τόσους θανάτους. Ντροπή να θεωρούν ότι η επιχείρηση εκκένωσης στο Μάτι -που δεν έγινε ποτέ- ήταν μια καταδικασμένη υπόθεση.  

Ντροπή ακόμη και η δήθεν παραίτηση του κ. Τόσκα. Δεν λείπει μόνο η συγνώμη. Δεν λείπει η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Λείπει αυτό που με απλά λόγια λέει ο λαός μας. Λίγη τσίπα», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.