Σε συνέχεια της προκλητικής στάσης που δείχνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ αφού τόνισε και πάλι ότι δεν υπήρξαν λάθη τακτικής στη φονική πυρκαγιά, επέμεινε ότι η χώρα, που μετρά ήδη 88 νεκρούς, είναι καλύτερα προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια!

Επιμένει ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τις πυρκαγιές

Ανέφερε ότι φταίνε οι ακραίες καιρικές συνθήκες λέγοντας συγκεκριμένα: «Είμαστε προετοιμασμένοι. Μας συνέβη τώρα που είμαστε προετοιμασμένοι. Ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει την άναρχη δόμηση και επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν εδώ και 70 χρόνια».

Συνέχισε: «Δεν είχαμε ποτέ 11 μποφώρ σε χερσαίο χώρο, δυτικούς ανέμους. Υπάρχουν όρια στην υλοποίηση σχεδίων πυρόσβεσης. Ο σχεδιασμός της Πυροσβεστικής δεν περιλαμβάνει και τη δόμηση».

Δεν αρκέστηκε σε αυτά αλλά έκανε και το παράπονο ότι δεν έχει ακουστεί «ευχαριστώ» προς τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς που έδωσαν και δίνουν τη μάχη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι ο πρωθυπουργός τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής είχε την εικόνα που γνώριζαν πραγματικά οι αρχές, εκείνη την ώρα. Πάντως, όπως είπε, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής είχε ζητήσει να εκκενωθεί η περιοχή. 

Υποστηρίζει ότι δεν έγιναν λάθη τακτικής

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν έγιναν λάθη, ο κ.Τόσκας είπε ότι δεν έγιναν λάθη τακτικής, υποστήριξε ότι η φωτιά δεν μπορούσε επ ουδενί να κρατηθεί και να μην περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος.

Νοιώθει θλιμμένος αλλα συνειδησιακά είναι καλά

Δηλώνοντας πάντως ότι ειναι θλιμμένος, όταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος νιώθει συνειδησιακά ότι έγιναν λάθη, παρά τη μη αποδοχή της παραίτησής του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε ότι καμάρωνε τόσα χρόνια που δεν είχε χάσει στρατιώτη μιας και ο ίδιος προέρχεται από τον χώρο, και πρόσθεσε: «Πείτα για τα συνειδησιακά σ΄ αυτούς που δεν έκαναν τίποτα τόσα χρόνια». 

Δείτε το σχετικό βίντεο: