Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δεύτερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι, 42 ημέρες μετά την εθνική τραγωδία που οδήγησε στο θάνατο 98 ανθρώπων.

ΝΔ: Θλιβερή επικοινωνιακή παράσταση η επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι

Ως μία ακόμη απόπειρα να ξεπλύνει τις ενοχές του και να κρύψει τις ευθύνες του ερμηνεύει τη σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι η Νέα Δημοκρατία.

«42 ημέρες από την εθνική τραγωδία, ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος. Όχι για να ζητήσει συγγνώμη για την ανικανότητα της κυβέρνησής του που οδήγησε σε 98 νεκρούς και στην ερήμωση μιας περιοχής. Αλλά για να κρύψει και πάλι τις ευθύνες του σε μία ακόμη θλιβερή επικοινωνιακή παράσταση, ανάλογη εκείνης της τραγικής νύχτας. Περιτριγυρισμένος από σωματοφύλακες και μεταφερόμενους κομπάρσους, θέλησε να ξεπλύνει τις ενοχές του, με ένα υποκριτικό ενδιαφέρον για τους κατοίκους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζοντας τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι.

Κίνημα Αλλαγής: Απίστευτος κυνισμός Τσίπρα στο Μάτι

Δριμύτατη κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα  ασκεί με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

«Όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα και αν επιστρατεύσει ο κ. Τσίπρας, οι ευθύνες της Κυβέρνησης του για την τραγωδία στο ΜΑΤΙ με τους 98 νεκρούς, δεν θα παραγραφούν. Όπως και ο απίστευτος κυνισμός που επέδειξε στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος», σημειώνει το ΚΙΝ.ΑΛ. και προσθέτει: «42 ημέρες μετά ο κ. Τσίπρας ρωτά τους κατοίκους τι έχει γίνει. Ας φροντίσουν οι Υπουργοί του να τον ενημερώσουν και επιτέλους να κάνουν πράξη αυτά που πρέπει».

Ένωση Κεντρώων: Νέο σόου του κ. Τσίπρα στο Μάτι

"Το ένα σόου του κ. Τσίπρα ήταν στις 23 Ιουλίου που εμφανίστηκε να μην ξέρει ότι υπάρχουν θύματα στο Μάτι. Το άλλο σόου έγινε στις 4 Σεπτέμβρη όπου πάλι κλιμάκιο Υπουργών εμφανίστηκε να υπόσχεται αποκατάσταση των ζημιών και ανακούφιση των συγγενών των θυμάτων. Μια πολιτεία σοβαρή δεν κάνει σόου, αλλά πράξεις", αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.

Το Ποτάμι: Επείγει να οριστεί ένας Γενικός Συντονιστής για το Μάτι

«Θα επιμείνω. Το τέρας της γραφειοκρατίας και το χάος της ασυνεννοησίας των υπουργών εμποδίζει το Μάτι να ξαναζήσει. Όπως συμφωνήσαμε και προχθές με τους κατοίκους της περιοχής, επείγει να οριστεί ένας Γενικός Συντονιστής για το Μάτι. Για άμεσα αποτελέσματα & λύσεις εδώ και τώρα», τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού σε ανάρτηση του στο Twitter.