Αιχμηρή ήταν η πρώτη αντίδραση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, μία ημέρα μετά την παραίτησή του.

«Κάναμε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός», είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ».

Ερωτηθείς ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις, ο τέως υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «αυτό θα συζητήσουμε τώρα συλλογικά».

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης Πράττω βρίσκεται σε εξέλιξη, με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις και την αναζήτηση νέας στρατηγικής.

Στο μεταξύ, η έκτακτη συνεδρίαση του Πράττω έχει προκαλέσει ανυσυχία Μέγαρο Μαξίμου 

Σημειώνεται ότι στην Κίνηση Ιδεών και Δράσης που έχει ιδρύσει ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών συμμετέχουν τέσσερις βουλευτές.

Ο Νίκος Τόσκας που αποπέμφθηκε από το υπουργείο προστασίας του Πολίτη μετά τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, η Γεωργία Γεννιά, ο Γιώργος Ντζιμάνης και ο Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της συνεδρίασης αναμένεται να τεθεί το θέμα στρατηγικής της κίνησης εφεξής και ειδικότερα, της συμμαχίας με το κυβερνών κόμμα ενώ, θα εξεταστεί μεταξύ άλλων και η μεθόδευση κατάθεσης πρότασης νόμου, σχετικά με την διαφάνεια των κονδυλίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στα πρότυπα των κονδυλίων του ΥΠΕΞ.

Μπορεί τα μέλη της Κίνησης να ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να προκαλέσουν προβλήματα με καταψήφιση νομοσχεδίων, ωστόσο, η κοινοβουλευτική τους δύναμη προκαλεί ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου.