Μήνυμα εθνικής ενότητας θα στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Κυριακής από τη Φθιώτιδα, όπου θα μεταβεί για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 76η επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Στις 25 Νοεμβρίου 1942 έλαβε χώρα η κορυφαία αυτή αντιστασιακή πράξη, που ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγάλων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την καθοδήγηση Άγγλων κομάντος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα αποτίσει φόρο τιμής στο ιστορικής σημασίας γεγονός και αναμένεται να αναφερθεί στο δίδαγμα ενότητας του έθνους που προσφέρει και στο πρότυπο που αποτελεί η συνεργασία του ΕΛΑΣ του Άρη Βελουχιώτη και του ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα, σε αντίστιξη, μάλιστα, με τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε στη χώρα. Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφέρει ότι οι δύο οργανώσεις συνεργάστηκαν τότε για να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό, τον ναζισμό, αλλά και να αναφερθεί στη σημερινή εποχή και στην ανάγκη υπέρβασης των διαιρέσεων και συνερΜήνυμα εθνικής ενότητας θα στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Κυριακής από τη Φθιώτιδα, όπου θα μεταβεί για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 76η επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Στις 25 Νοεμβρίου 1942 έλαβε χώρα η κορυφαία αυτή αντιστασιακή πράξη, που ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγάλων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την καθοδήγηση Άγγλων κομάντος. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα αποτίσει φόρο τιμής στο ιστορικής σημασίας γεγονός και αναμένεται να αναφερθεί στο δίδαγμα ενότητας του έθνους που προσφέρει και στο πρότυπο που αποτελεί η συνεργασία του ΕΛΑΣ του Άρη Βελουχιώτη και του ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα, σε αντίστιξη, μάλιστα, με τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε στη χώρα.

Στην στη σημερινή εποχή και στην ανάγκη υπέρβασης των διαιρέσεων και συνεργασίας των Ελλήνων για να πάει η χώρα μπροστά. «Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να επιχειρεί να διχάσει και καλλιεργεί την πόλωση και την τοξικότητα, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την εξωστρεφή πολιτική της και το άνοιγμα σε όλους τους πολίτες, ασχέτως καταβολών», τονίζει στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. Ο ίδιος συνεργάτης επισημαίνει, μάλιστα, πως αρκετές φορές σε κλειστές συσκέψεις στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. ακούγονται προτάσεις συμβούλων του για «άνοιγμα προς το Κέντρο» ή «άνοιγμα προς τα δεξιά», τις οποίες κόβει σχεδόν αμέσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας «άνοιγμα σκέτο», καθώς έχει τονίσει πολλές φορές τον αμφίπλευρο χαρακτήρα της διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας. Αύριο, στον χώρο της γέφυρας του Γοργοποτάμου, της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη θα προηγηθούν οι χαιρετισμοί του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, και εκ μέρους της κυβέρνησης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Το «παρών» θα δώσει και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη Ν.Δ., Φάνης Σπανός. Από την προσεχή εβδομάδα οι περιοδείες του κ. Μητσοτάκη θα πυκνώσουν και ο αρχηγός της Ν.Δ. θα δίνει το «παρών» σε ιδιαίτερες περιστάσεις για την κάθε περιοχή της χώρας, με βάση τις οποίες θα διαμορφώνει και το πρόγραμμα των επισκέψεών του. Παράλληλα, θα πραγματοποιεί συναντήσεις με κοινωνικούς φορείς και πιθανώς εμφανίσεις στα τοπικά ΜΜΕ. Την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, θα βρεθεί στην Πάτρα, που γιορτάζει τον πολιούχο της, Άγιο Ανδρέα, δίνοντας στίγμα για ακόμα έναν νεαρό υποψήφιο περιφερειάρχη, τον Νεκτάριο Φαρμάκη, στη Δυτική Ελλάδα.