Καραμανλής:Η κυβέρνηση έχει πάει την πολιτική κοροϊδία σε άλλο επίπεδο
Εγκαλεί την κυβέρνηση για αδυναμία χειρισμού με σοβαρότητα και υπευθυνότητα κεντρικών ζητημάτων, όπως οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας και τονίζει ότι «η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση
«Τέσσερα χρόνια διαλύουν την κοινωνία και την οικονομία και τώρα προσπαθούν να μοιράσουν κάποια από τα λάφυρα αυτής της διάλυσης ως προεκλογικά δώρα» αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφ. "Real News" ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ και βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, απορρίπτοντας τα περί «ρυθμίσεων με κοινωνικό πρόσημο» και προσθέτοντας ότι «οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν πάει την πολιτική κοροϊδία σε άλλο επίπεδο».
Εγκαλεί την κυβέρνηση για αδυναμία χειρισμού με σοβαρότητα και υπευθυνότητα κεντρικών ζητημάτων, όπως οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας και τονίζει ότι «η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση: Υπάρχουν εθνικοί και ιστορικοί λόγοι που ένας διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας θα ήταν εις βάρος του εθνικού συμφέροντος. Ιδίως σε μια τόσο κρίσιμη και φορτισμένη περίοδο. Ενότητα χρειάζεται η κοινωνία μας, όχι διχαστικούς διαχωρισμούς. Όχι να ανοίγουν συνεχώς νέα μέτωπα».
Ο κ. Καραμανλής αποδίδει την σκανδαλολογία στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, επιλέγοντας την "πόλωση"», ο ίδιος δηλώνει ότι ανήκει «σε μια πολιτική σχολή σκέψης που αποστρέφεται την σκανδαλολογία», προσθέτοντας, ταυτόχρονα, ότι «υποθέτω, όμως, ότι κάποια στιγμή οι κύριοι της κυβέρνησης θα μας μιλήσουν και για δικά τους θέματα» στα οποία περιλαμβάνει «την σύμβαση παραχώρησης του Θριασίου, την ΔΕΠΑ, την επέκταση παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και την ΣΤΑΣΥ».
Σχολιάζοντας το ότι «το ΚΙΝΑΛ έβαλε στο στόχαστρο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και υπουργούς της κυβέρνησής του με αφορμή το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη» είπε ότι «το ΚΙΝΑΛ ανταγωνίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ποιός είναι περισσότερο ΠΑΣΟΚ».
Κάλεσε το ΚΙΝΑΛ να προβεί σε «ειλικρινή αυτοκριτική, όπως κάναμε εμείς στη ΝΔ» προσθέτοντας «εμείς δεν θα λαϊκίσουμε, δεν θα υποκαταστήσουμε τη Δικαιοσύνη, αλλά δεν θα απολογηθούμε και για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Σίγουρα δεν φταίει η ΝΔ, αν στην Ελλάδα την περίοδο 1996-2004 έγινε πάρτι διαφθοράς».
Εκτίμησε ότι η ΝΔ θα επιτύχει αυτοδυναμία στις εκλογές και ανέφερε ότι «σε κάθε περίπτωση, όμως, μετά την λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι χρήσιμο για τον τόπο να συνεργαστούμε με κάθε πολιτική δύναμη στην οποία τότε θα επικρατεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα».
Ο κ. Καραμανλής τάσσεται υπέρ της προσεκτικής διεύρυνσης της ΝΔ σημειώνοντας, ταυτόχρονα, ότι όταν συμβαίνει η διεύρυνση «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κατανοήσουμε ότι μπορεί να περιλαμβάνει και πρόσωπα, με τα οποία δεν νιώθουμε πολύ κοντά», ενώ «στο κάτω-κάτω η κάθε υποψηφιότητα θα κριθεί από τους ψηφοφόρους».
Θεωρεί ως μεγαλύτερο κίνδυνο «τους οπορτουνιστές και λαϊκιστές με θολό ιδεολογικό στίγμα, πχ συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», σημειώνει ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα «όπου ανέβηκε εκλογικά ο ακραίος λαϊκισμός, η Ευρώπη ακολούθησε», προσθέτοντας ότι παρά τον πολλαπλασιασμό της ισχύος των λαϊκιστικών κομμάτων ιδιαιτέρως αυτών με δεξιό πρόσημο, «στην Ελλάδα, φαίνεται να αποχαιρετούμε, τουλάχιστον προς το παρόν, την άνοδο των άκρων αφού ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ως συστημικό κόμμα». «Θα δείτε και στις εκλογές ότι η Ελλάδα θα επανέλθει στην πολιτική κανονικότητα» καταλήγει στη συνέντευξη του ο κ. Καραμανλής.