Στυλιανίδης: Ο Καμμένος δίνει ανάσες ζωής σε μια ιδεοληπτική κυβέρνηση
Όσα είπε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στα Παραπολιτικά 90,1
Για την πρόσφατη επίσκεψη Καραμανλή στη Θράκη, τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τον Πάνο Καμμένο μίλησε ο πρώην υπουργός Παιδείας Ευρυπίδης Στυλιανίδης.
Μιλώντας στον Γιώργο Τράγκα και την εκπομπή «Εν Αθήναις» στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Η επίσκεψη του είχε μια σειρά από εμβληματικές κινήσεις σε σημεία τα οποία αποδεικνύουν και την εθνική υπεραξία και τη γεωπολιτική υπεραξία της Θράκης. Είχα την πρωτοβουλία της πρόσκλησης και το πρόγραμμα το οποίο συμπεριελάμβανε επισκέψεις και στους τρεις νομούς της Θράκης συζητήθηκε και αποδόθηκαν εγκαίρως οι πολιτικοί συμβολισμοί της κάθε επίσκεψης. Νομίζω ότι είναι ένα μήνυμα προς όλες τις πλευρές, προς τη μεν κυβέρνηση ότι θα πρέπει λίγο να σοβαρευτεί στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει και την παραμεθόρια περιοχή αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προς τη δε Τουρκία ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου είναι εδώ νυν και πρώην έτοιμοι να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα και το ρόλο της Ελλάδος στην περιοχή.
Νομίζω ότι ένας πολιτικός δεν πρέπει να αξιολογείται από αυτά που λεει πρέπει πρωτίστως να αξιολογείται από αυτά που κάνει. Αυτά που είχε να πει ο Καραμανλής τα είπε όταν το 2009 πηγαίνοντας προς εκλογές έβαλε στον ελληνικό λαό τα διλήμματα και είπε τις αλήθειες. Το να μιλάει καθημερινά δεν έχει νόημα και άλλοι πρωθυπουργοί μιλούν καθημερινά αλλά βλέπετε ότι δεν ακούει κανείς.»
Για τη συμφωνία των Πρεσπών: «Η Ελλάδα είναι ο πιο συνεπής σύμμαχος και του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ πολλές φορές δε αυτή τη συνέπεια την έχει πληρώσει με αίμα και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουν οι σύμμαχοι. Αυτό το οποίο όμως δεν έχει εισπράξει κάθε φορά είναι τις αντίστοιχες «αντιπαροχές» διότι σε πολλά ζητήματα τυγχάνει η ευκαιριακή ωφέλεια της Δύσης να είναι στρατηγική ζημία για την Ελλάδα όπως το θέμα των Σκοπίων με αυτή την επαίσχυντη συμφωνία η οποία είναι απολύτως ετεροβαρής. Εμείς λέμε βεβαίως συμφωνία, να βρούμε δηλαδή έναν έντιμο συμβιβασμό αλλά να είναι αμφοτεροβαρής δηλαδή και οι δύο πλευρές να έχουν κάτι να πάρουν. Εμείς δώσαμε μια συμβιβαστική ονομασία που ενδεχομένως να ήταν το ζητούμενο μαζί με το erga omnes αλλά δεν πήραμε τη μη αναγνώριση του μακεδονικού έθνους το οποίο ιστορικά όποιος τ’ ακούει πρέπει να φρίττει, δεν υπάρχει και όμως το κατασκευάζουμε, κάνουμε τεχνητή εθνογένεση.
Όταν πάς να κάνεις μια διαπραγμάτευση έχεις βάλει κόκκινες γραμμές στο τι δίνεις και έχεις βάλει κόκκινες γραμμές και στο τι παίρνεις. Εμείς τα δώσαμε όλα και δεν έχουμε πάρει τίποτα. Τους δίνουμε την προοπτική ασφάλειας του ΝΑΤΟ, τους δίνουμε την οικονομική άνθηση με την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια και θα έπρεπε να θυμάται η Δύση ότι κάποτε ο κομμουνισμός χρησιμοποίησε τον όρο Μακεδονία για να σπάσει τη συμφωνία της Γιάλτας και να περάσει πιο χαμηλά από τον ελλαδικό χώρο τη διαχωριστική γραμμή.»
Αναφερόμενος στη στάση του Καμμένου στη συγκυβέρνηση: «Εκτιμώ ότι είναι τραγικό λάθος αυτό το οποίο κάνει, δίνει ανάσες ζωής σε μια κυβέρνηση η οποία έχει στρεβλή αντίληψη για το καλό της Ελλάδος. Σε μια κυβέρνηση η οποία κουβαλάει ιδεοληψίες από το παρελθόν και σε μια κυβέρνηση που έχει στο στελεχιακό της δυναμικό άτομα τα οποία έχουν ιστορικά απωθημένα. Ιστορικά απωθημένα τα οποία δεν βγαίνουνε μόνο πάνω στη διαχείριση, κλονίζουν πολλές φορές με τις πολιτικές που επιλέγουν τον αξιακό κώδικα του ίδιου του ελληνισμού.»