Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και με σημαντικές αιχμές έστειλε ο Αντώνης Διαματάρης. Ο εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» Νέας Υόρκης απέστειλε βιντεοσκοπημένη ομιλία που προβλήθηκε στην εκδήλωση του παράλληλου προγράμματος του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η ψήφος στους Έλληνες του εξωτερικού & Brain drain και brain gain».

«Στη Νέα Υόρκη ζουν 250.000 Έλληνες και λόγω της κρίσης ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς», είπε στην αρχή της παρέμβασής του του ο κ. Διαματάρης, ένα από τα σημαίνοντα στελέχη της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια μίλησε για τη σημερινή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. «Η χώρα μας δυστυχώς περνάει μια περίοδο ανυποληψίας. Η ηγεσία της κυβέρνησης είναι αναξιόπιστη. Δέχονται τις κωλοτούμπες της αλλά ξέρουν ότι είναι περιστασιακές” είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως “οι ξένοι γνωρίζουν καλά ότι η προθυμία της κυβέρνησης να προσφέρει γη και ύδωρ δεν σχετίζεται με τίποτε άλλο από το να αποφύγει τον εκλογικό καταποντισμό της».

Ο κ. Διαματάρης, που είναι εκδότης στον Εθνικό Κήρυκα από το 1979, υπογράμμισε ότι η ομογένεια έχει ανάγκη το δικαίωμα ψήφου. «Κύριε πρόεδρε ευχαριστώ για την αγάπη σας στον απόδημο ελληνισμό τον οποίοι γνωρίζετε πολύ καλά», είπε ολοκληρώνοντας τη σύντομη ομιλία του.