Την εκτίμηση ότι ίσως οι υπουργοί Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης το ξανασκεφτούν και αποχωρήσουν από την κυβέρνηση έκανε μιλώντας στα  Παραπολιτικά 90,1 ο υφυπουργός Εσωτερικών και στέλεχος των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάνης.

Ερωτηθεις αν έχουν πέσουν στην αντίληψή του πολιτικά ανταλλάγματα για να κρατήσουν κάποιοι θέση υπέρ της κυβέρνησης χωρίς τους ΑΝΕΛ: «Δεν μιλάω ποτέ προσωπικά για άλλους ανθρώπους, οι άνθρωποι συνήθως εκφράζονται με τα λόγια τους και με τις πράξεις τους. Η κ. Κουντουρά και ο κ. Κόκκαλης δεν μας έκαναν την τιμή να είναι σε κρίσιμες συνεδριάσεις και σε κρίσιμες αποφάσεις παρόντες και για αυτό επειδή δεν έχουμε τα λόγια τους θα αρκεστούμε να ερμηνεύσουμε τις πράξεις τους και ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Όταν μπαίνεις σε έναν αγώνα, για μένα είναι αγώνας προσφοράς για άλλους μπορεί να είναι άλλος αγώνας, αλλά μπαίνεις κάτω από την αιγίδα και κάτω από ένα πλαίσιο το οποίο το γνωρίζεις, συμμετέχεις σε εθνικά συμβούλια, σε εθνικές διακηρύξεις του κόμματος και στο καταστατικό το οποίο συνυπογράφεις προφανώς ξέρεις και τις αρχές του, δεν περιποιεί τιμή να αδιαφορείς ξαφνικά για τις αρχές του κινήματος και να παραμένεις σε μια θέση-γιατί αυτό εγείρει πάρα πολλά ερωτηματικά- και αν θα έκανες το ίδιο αν δεν παρέμενες στην ίδια θέση. Για παράδειγμα αν αύριο το πρωί ο Πρωθυπουργός έλεγε θα βγάλω από τις θέσεις των υπουργών την κ. Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη, θα ήταν ίδια η στάση τους; Θεωρώ ότι πρέπει να το ξανασκεφτούν έστω την ύστατη ώρα διότι εγώ συμμάχησα μαζί τους, αγωνίστηκα μαζί τους και θεωρώ ότι δεν περιποιούν τιμή στον εαυτό τους με αυτό το οποίο αφήνουν να εννοείται. Νομίζω ότι τελευταία στιγμή θα το άρουν, έχω εμπιστοσύνη μέχρι τελευταία στιγμής σε αυτούς. Και άλλη μια φορά θα ζητήσω από τον κ. Ζουράρι δημόσια όπως το έχω κάνει και προσωπικά, να αναιρέσει αυτό το οποίο έχει πει ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ότι δε ρίχνει Αριστερή κυβέρνηση αλλά αυτή τη φορά η ψήφος εμπιστοσύνης δεν συνδέεται με την Αριστερή κυβέρνηση εν όλω αλλά μόνο με μια συγκεκριμένη πράξη. Εφόσον αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης είναι πριν από τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών συνδέεται άρρηκτα και του ζητώ ως φίλος να αναιρέσει και να το ξανασκεφτεί.

Αναφερόμενος στη διαφορετική στάση του κόμματος απέναντι σε Ζουράρι- Παπαχριστόπουλο από ό,τι σε Κουντουρά- Κόκκαλη: Υπάρχει μια σημαντική διαφορά ότι οι μεν είναι απλοί βουλευτές, οι υπόλοιποι όμως είναι σε μια θέση που δυστυχώς βρισκόμουν και εγώ και αν έπαιρνα μια απόφαση και εγώ και έλεγα ξαφνικά «τώρα μου αρέσει πάρα πολύ τόσο η Συμφωνία των Πρεσπών ...» κάπως θα ακουγότανε. Καταλαβαίνετε ότι αυτό το χρονικό διάστημα οι καιροί είναι περίεργοι και ακόμα και αν δεν υπάρχει ευθεία δοσοληψία υπάρχει όμως ένα δέλεαρ.»

Ερωτηθείς αν ήταν προσχεδιασμένες οι εξελίξεις στους ΑΝΕΛ- ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτές οι εφημερίδες που υπονοείτε είναι ενός συγκεκριμένου μπλοκ και είναι όλες εκφραστές του κ. Μητσοτάκη. Εμείς λοιπόν που τα είχαμε «προγραμματίσει» κινδυνεύουμε και κινδυνεύσαμε να διαλύσουμε τελείως την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα και λέμε μέχρι τελευταία στιγμή και στην Κουντουρά και στον Κόκκαλη ότι πρέπει να το ξανασκεφτούν. Διαμηνύσαμε στον Πρωθυπουργό ότι πρέπει και αυτούς τους δύο συναδέλφους να τους παραιτήσει δεδομένου ότι αν δεν το κάνει, ακόμα και αν δεν έχει συμβεί υπάρχει οσμή συναλλαγής. Λέμε ότι εμείς τους διαγράφουμε, είναι σημαντικά στελέχη για εμάς, το να φτάνουμε στο σημείο να τους διαγράφουμε καταλαβαίνετε ότι σημαίνει και μια πολιτική πληγή άλλο αν εμείς θα την καλύψουμε με ευκολία αυτή την πληγή διότι οι κοινωνία και όχι οι βουλευτές είναι μαζί μας αλλά είναι μια πληγή άρα δεν το κάνουμε με χαρά. Καλούμε τους πάντες ακόμα και τον κ. Ζουράρι να ανακαλέσει και η κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλισμένους τους 151. Δίνουμε μια μάχη εμείς οι οποίοι δήθεν το έχουμε στημένο, του 3,7% μια μάχη για όλους αυτούς που έχουν το 30% και ποιούν την νήσσαν και εννοώ και τη ΝΔ.»

Ερωτηθείς αν θα συμμετέχει στα συλλαλητήρια: «Στον κόσμο μας η θέση μας είναι ξεκάθαρη και να ξέρετε ότι έχουμε κατακλυστεί από θετικά μηνύματα. Θα απολαύσει :ο πολιτικός κόσμος για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτικη Ελλάδα ένα κόμμα το οποίο συμμετείχε σε μια κυβέρνηση μετά τη διακυβέρνηση 4 ετών να αυξάνει το ποσοστό του. Ότι έχουμε πει ισχύει δηλαδή εμείς δεν θα κομματικοποιήσουμε ποτέ μια εθνική κίνηση και έναν εθνικό αγώνα, θα συμμετάσχουν όποιοι θέλουν όπου θέλουν χωρίς κομματικές ταμπέλες.»