Ψίχουλα και ανασχηματισμός με γυρολόγους της Κεντροαριστεράς για να ξεχαστούν οι Πρέσπες
To Μαξίμου επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα με φόντο τις σφοδρές αντιδράσεις για το Μακεδονικό
Να αλλάξει άρον - άρον την πολιτική ατζέντα επιχειρεί η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεχαστεί η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού φαίνεται πως έχει πολύ μεγάλο κόστος σε σχέση με τα οφέλη.
Πλέον, αφού η κυβέρνηση φορολόγησε ότι πετάει και ότι κολυμπάει, προχωρά σε μικροπαροχές που θα εξανεμιστούν με τη φορολόγηση, με σκοπό να εξαπατήσουν για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, με βασικό στόχο να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει εις βάρος της κυβέρνησής του στην κοινωνία αλλά και να… στρώσει το δρόμο προς τις κάλπες.
Στο πλαίσιο της αλλαγής ατζέντας εντάσσεται και η «προεκλογική έξοδο» στις αγορές, στην οποία προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το προφίλ της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα.
Η κυβέρνηση επιχειρεί με την έκδοση του 5ετους να δοκιμάσει την προεκλογική τύχη στις αγορές. Για να συγκρατήσει το επιτόκιο δανεισμού, κυβέρνηση συνεχίζει την πάγια τακτική να αντλεί ρευστότητα από τους φορείς του Δημοσίου υφαρπάζοντας το σύνολο των ταμειακών διαθεσίμων τους, θέλοντας να δείξει στις αγορές ότι έχει ένα υψηλό μαξιλάρι διαθεσίμων ενόψει της έκδοσης του 5ετους ομολόγου
Ωστόσο με την κίνηση αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους φορείς οι οποίοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.
Προ των πυλών, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, βρίσκεται και ο ανασχηματισμός, με τον οποίο το Μαξίμου θα επιδιώξει να εξαπατήσει του πολίτες με το κόλπο της δήθεν κεντροαριστερής διεύρυνσης
Στον ανασχηματισμό αναμένεται να συμπεριλάβει γυρολόγους και φθαρμένες «πολιτικές περσόνες» της Κεντροαριστεράς από τα αζήτητα, σε μια ακόμη προσπάθεια να διεμβολίσει τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και να δείξει στον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θέλει να ξεχαστεί η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο.
Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα Παραπολιτικά, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του, ανάµεσα σε αυτούς και ο κ. Αλέκος Φλαµπουράρης, φαίνεται, πάντως, ότι έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές ηµέρες τις διερευνητικές επαφές.
Κορυφαίες πηγές αναφέρουν πως η διάθεση του πρωθυπουργού είναι να «ανταµείψει» για τη στάση τους πρόσωπα όπως τον Σπύρο ∆ανέλλη, τον Γιάννη Ραγκούση, τον Νίκο Μπίστη και τη Μαριλένα Κοππά. Επιπλέον, το επιτελείο του κ. Τσίπρα θα ήθελε να αξιοποιηθούν περαιτέρω προσωπικότητες όπως ο Μιχάλης Σταθόπουλος, ο Αντώνης Λιάκος, ο Κώστας Παπαϊωάννου κ.ά.
Την ίδια στιγµή, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται σε καµία περίπτωση να µετακινήσει από τις θέσεις τους τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝ.ΕΛ. Κάτι που σηµαίνει πως θα παραµείνουν στο κυβερνητικό σχήµα η Ελενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης, η Μαρία Χρυσοβελώνη και ο Τέρενς Κουίκ, ενώ πιθανολογείται πως, αν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος κάνει πράξη τη δέσµευσή του και παραιτηθεί από βουλευτής, τότε θα ενταχθεί και αυτός στο νέο σχήµα.
Πάντως, παρά την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, όλη η Ελλάδα «βράζει» για το Μακεδονικό. Μάλιστα, ο Ζόραν Ζάεφ παρά τα «βαφτίσια» για τη χώρα του σε «Βόρεια Μακεδονία» αγνοεί επιδεικτικά τον γεωγραφικό προσδιορισμό που συμφωνήθηκε στις Πρέσπες, αναφερόμενος στη χώρα του ως «Μακεδονία» ενώ το ίδιο έκανε από την πρώτη στιγμή ψήφισης της Συμφωνίας και η Τουρκία.
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκαν επεισόδια και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη, με εκατοντάδες πολίτες να διαμαρτύρονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και κατά των υπουργών Κατερίνας Νοτοπούλου και Σωκράτη Φάμελλου.