Ο Πολάκης στέλνει γράμμα στον Στουρνάρα: Θέλει να πάει στο ΔΣ της ΤτΕ
Περιμένει πρόσκληση για να τους εξηγήσει πώς θα κάνουν τη δουλειά τους
Μια ακόμα καταπληκτική ιδέα είχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στον απόηχο του σάλου που δημιουργήθηκε από την ηχογράφηση του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, θέμα για το οποίο υπήρξε παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
Με την ιδιότητα του... γιατρού, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αλλά και του «έντιμου μέχρι αηδίας» (όπως τον χαρακτήρισε ο Χρ.Βερναρδάκης), έστειλε επιστολή στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία του ζητά να παρευρεθεί στο επόμενο ΔΣ της ΤτΕ προκειμένου να... τους ενημερώσει για δάνεια τα οποία, σε αντίθεση με το δικό του, «δεν πληρούν τις κατά νόμο και κατά κανονισμούς λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος προϋποθέσεις χορήγησης ή ρύθμισης».
Ο Παύλος Πολάκης ανέβασε την επιστολή στο Facebook αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα το πρωί παραδόθηκε η παρακάτω επιστολή στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζες της Ελλάδας (κοινοποίηση και στο διοικητή της). Θα είχε παραδοθεί από τη Δευτέρα το πρωί αλλά δυστυχώς συνέβη η τρομερή θεομηνία στην Κρήτη».
Διαβάστε επίσης: «Καίει» τον Πολάκη η κατάθεση Στουρνάρα για την ηχογράφηση
Αναφερόμενος στον έλεγχο που έγινε στο δάνειο του υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή, ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιάννη Στουρνάρα και του επεσήμανε ότι ορθώς η Τράπεζα επέδειξε ακαριαία αντανακλαστικά για τον έλεγχο του δανείου του, καθώς κάτι τέτοιο απαιτείται για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα αλλά και την προστασία του από πολιτικές παρεμβάσεις και πιέσεις. Συνεχίζει ωστόσο υποστηρίζοντας ότι ωστόσο «διατύπωσα συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν την κατά τη γνώμη μου μεροληπτική στάση της Τράπζας η οποία δυστυχώς δεν έχει επιδείξει τον ίδιο ζήλο για τον έλεγχο της γερεγγυότητας και των όρων χορήγησης δανείων από τράπεζες σε άλλα πολιτικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις που κατέχουν ΜΜΕ και για τα οποία έχει καταγγελθεί δημοσίως πως δεν εξυπηρετούνται».
Και συνεχίζει υποδεικνύοντας στην ΤτΕ ελέγχους αναφέροντας ότι «στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα είναι κρίσιμο κατά τη γνώμη μου να διατάξει τους σχετικούς ελέγχους ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι λειτουργεί με όρους μεροληψίας που θα μπορούσαν να θέσουν σε αμφισβήτηση την εκ μέρους της τήρηση της αρχής της πολιτικής ουδετερότητας».