«Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα κάνει τα σχόλια και θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όταν ρωτήθηκε για το θέμα που προέκυψε με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου και την καταδίκη για το γεγονός ότι εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Μιλώντας στον Alpha, o κ. Τζανακόπουλος δεν έχασε την ευκαιρία να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας ότι αυτό που ο ίδιος καταλαβαίνει από την υπόθεση είναι ότι η ΝΔ «και ο φιλικός της Τύπος» έχουν βάλει σε λειτουργία μια «απίστευτη κρεατομηχανή, η οποία στοχοποιεί ορισμένους ανθρώπους και πρόσωπα, δημιουργώντας μια υγειονομική ζώνη γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος ρωτήθηκε αν θα πρέπει να αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές, δηλώνοντας βέβαιος ότι δεν τα πήρε τα χρήματα. Εκεί άρχισαν τα μισόλογα. «Δεν θα μπω σε σεναριολογία, τι θα γίνει αν...» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε για το τι θα πράξει το κυβερνών κόμμα σε περίπτωση που αποδειχθούν τα όσα καταγγέλθηκαν.

Σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν θα παραμείνει η Μυρσίνη Λοΐζου και αν υπάρχει τελικά πολιτικό ζήτημα, ο κ. Τζανακόπουλος προτίμησε να επιτεθεί στη ΝΔ για τη «στοχοποίηση» προσώπων.