O τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος είχε στη Λευκωσία, συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ευρωπαϊκά θέματα, η κατάσταση στο Κυπριακό μετά και την κατάθεση της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στη στάση της Τουρκίας και τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα που προκύπτουν στην περιοχή σε σχέση και με τα ενεργειακά ζητήματα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε:

«Πάντα, οι συζητήσεις με τον καλό μου φίλο, υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Νίκο Χριστοδουλίδη είναι ουσιαστικές, ειλικρινείς και παραγωγικές. Η σημερινή μας συνάντηση το επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά. Η ανάγκη σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και η αξιοποίηση των νέων γεωπολιτικών δεδομένων ήταν στο επίκεντρο της συζήτησής μας. Συμμεριστήκαμε τους ίδιους προβληματισμούς αλλά και την ίδια αισιοδοξία για τις προοπτικές περαιτέρω ανάδειξης της γεωπολιτικής προστιθέμενης αξίας Ελλάδας και Κύπρου, για τη σταθερότητα, τη συνεργασία και την πρόοδο της περιοχής.

Βεβαίως, ανταλλάξαμε και απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης, εν όψει των επικείμενων Ευρωεκλογών.»