Με αιχμηρό τρόπο, αλλά και με πολιτικά επιχειρήματα η Νέα Δημοκρατία δίνει την δική της απάντηση στην… φουριόζα πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ και την εκπρόσωπο Τύπου, κ. Σβίγκου, για debate μεταξύ Τσίπρα- Μητσοτάκη.

Η ανάγκη για μια … αντιπαράθεση μεταξύ Τσίπρα –Μητσοτάκη,  πριν προλάβει να ξεθωριάσει και το τελευταίο επικοινωνιακό χαρτί του Αλέξη Τσίπρα, εκφράστηκε εκ νέου σήμερα από την Κουμουνδούρου με επιστολή που έστειλε η εκπρόσωπος Τύπου του Σύριζα, Ράνια Σβίγκου, προς την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας που υπογράφει η Σοφία Ζαχαράκη από την πλευρά της είναι παράλληλα αφοπλιστική αλλά και ουσιαστική απέναντι στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Από την Πειραιώς επαναλαμβάνεται η για άλλη μια φορά η απάντηση που έχει δώσει ο Κυριάκος Μητοστάκης, πως debate γίνεται πάντα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών κι αυτό θα γίνει όταν προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η κ. Ζαχαράκη κατά την πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη, επί τρεις ημέρες θα υπάρχει η ευκαιρία της πολιτικής αντιπαράθεσης, εφόσον ο Πρωθυπουργός μετατρέψει την πρόταση σε ψήφο εμπιστοσύνης, υπό τον φόβο της αποδοκιμασίας ακόμη και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, η Σοφία Ζαχαράκη, προσκάλεσε από την πλευρά της την κ. Σβίγκου στα θεωρία της Βουλής προκειμένου να παρακολουθήσουν μαζί το τριήμερο debate.

Η απάντηση της κ. Ζαχαράκη έχει ως εξής:

«Όπως προφανώς γνωρίζετε, στο επαναλαμβανόμενο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη για την χυδαία επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.  

Επιπλέον, και η ίδια η επιλογή του κ. Τσίπρα να μετατρέψει προεκλογικά την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, φοβούμενος την αποδοκιμασία του κ. Πολάκη ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των πραγμάτων προσδίδει στην εν λόγω κοινοβουλευτική συζήτηση το χαρακτήρα ενός τριήμερου ντιμπέιτ. Και μάλιστα εφ όλης της ύλης. ΥΓ Θα σας πρότεινα, εφόσον το επιθυμείτε, να το παρακολουθήσουμε μαζί από τα θεωρεία της βουλής».

Σπυράκη στο Οne Channel: Θέλουμε 100 ντιμπέιτ, αλλά μέσα στη Βουλή    

Η Μαρία Σπυράκη ήταν καλεσμένη στο One Line, το ενημερωτικό μαγκαζίνο του One Channel, όπου μίλησε για την πρόταση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου για τηλεοπτικό ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  

Η υποψήφια ευρωβουλευτής σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να γίνουν 100 ντιμπέιτ μέχρι τις εκλογές, αλλά αυτά θα πρέπει να είναι θεσμικά, δηλαδή, εντός της Βουλής και εφ’ όλης της ύλης.