Έκρυψε δάνεια στο πόθεν έσχες ο περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γαλιατσάτος;
Τι προκύπτει από το «πόθεν έσχες» που έχει καταθέσει το 2016
Νέα σοβαρά ερωτήματα για την περίπτωση του Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, προκύπτουν από το τελευταίο δημοσιευμένο «πόθεν έσχες» για την χρήση του 2016. Από το «πόθεν έσχες» του Θεόδωρου Γαλιατσάτου προκύπτει ότι είχε συνάψει 7 δάνεια από την Εθνική Τράπεζα από το 2001 μέχρι το 2008. Το εντυπωσιακό είναι ότι αναλύοντας την συγκεκριμένη λίστα προκύπτει ότι μπορεί να συμπεριληφθεί στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αφού το ύψος της οφειλής των δανείων αυτών ανέρχεται το 2015 στις 849.230€, με κάποια από τα δάνεια του να αυξάνονται αντί να μειώνονται με την πάροδο των χρόνων. Ενδεικτικά ένα δάνειο που είχε λάβει το 2007 από την Εθνική ύψους 236.000 ευρώ, το 2015 (έτος που αφορά την υποβολή του πόθεν έσχες) είχε φτάσει στο ύψος των 269.888 ευρώ.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με το δημοσίευμα του «thepresident», οι οφειλές του Θεόδωρου Γαλιατσάτου από 40 δάνεια ανέρχεται στο ποσό του 1.500.000 ευρώ.
Ένα ζήτημα είναι πώς από τις 849.230 ευρώ το 2015 οι οφειλές προς τις Τράπεζες έφτασαν σε 1.500.000 ευρώ; Επίσης, πήρε 33 δάνεια από το 2015-2019; Ή «ξέχασε;» να τα δηλώσει όλα τα δάνεια στο «πόθεν έσχες» του 2015; Στο δημοσίευμα φαίνεται ότι υπάρχουν δανειακές υποχρεώσεις και προς την Alpha Bank, ενώ η δήλωση «πόθεν έσχες», έχει μόνο δανειακές υποχρεώσεις προς την Εθνική Τράπεζα. Καλό θα ήταν η κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τα Πόθεν Έσχες και των επόμενων ετών, για να λυθούν οι απορίες.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το ThePresident.gr, ο νυν περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος, έλαβε δάνεια αξίας… ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ! Μάλιστα τα δάνεια δεν είναι ούτε ένα, ούτε δυο αφού φτάνουν τα 40, με κάθε λογής τρόπο όπως σε καταναλωτικά, επιχειρηματικά, στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια καθώς και σε πιστωτικές κάρτες. Μάλιστα πλέον ο δανειολήπτης δηλώνει πως αδυνατεί να τα αποπληρώσει, έχοντας φεσώσει και τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.
Το ζήτημα των απλήρωτων δανείων του περιφερειάρχη ήταν το κοινό μυστικό μεταξύ του τραπεζικού και επιχειρηματικού κόσμου των Ιονίων νήσων , ενώ κατά το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες για τα χρέη του κ. Γαλιατσάτου, είχαν αρχίσει να συζητούνται ιδιαίτερα στην τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Γαλιατσάτος προκειμένου να αποφύγει τη δημόσια κριτική για τα απλήρωτα προσωπικά του χρέη, έσπευσε τον τελευταίο χρόνο να αξιώσει προστασία από τις τράπεζες, ζητώντας τους διακανονισμό. Ο κ. Γαλιατσάτος ζήτησε για όλα αυτά τα χρέη να δίνει μόλις 400 ευρώ το μήνα, ισχυριζόμενος ότι τα εισοδήματά του ως Περιφερειάρχης είναι 2300 Ε το μήνα και ότι μεγαλύτερη καταβολή προς τις τράπεζες, θα περιόριζε κατά πολύ την «αξιοπρεπή» του διαβίωση.
Η αξίωση του Γαλιατσάτου δεν έγινε αποδεκτή, με αποτέλεσμα το ειρηνοδικείο να του επιδικάσει τελικώς συνολική μηνιαία δόση ύψους 1200 ευρώ!
Σύμφωνα με έμπειρους γνώστες αντιστοίχων συμβιβασμών μεταξύ τραπεζών και οφειλετών, το ποσό αυτό θεωρείται εξωφρενικά μικρό, ειδικά όταν οι πάσης φύσεως αποδοχές του αιρετού περιφερειάρχη προσδιορίζονται (όπως άλλωστε προκύπτει από τη σχετική νομοθεσία) στις 4.000 Ευρώ ανά μήνα.
Πάντως σύμφωνα με το νέο νόμο που μόλις ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γαλιατσάτος δεν θα μπορούσε να ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, διότι τα συνολικά του χρέη, αλλά και το συνολικό εισόδημά του (μισθός και πάσης φύσεως αποδοχές) ξεπερνούν κατά πολύ το προβλεπόμενο όριο.