Η πολυβραβευμένη ηθοποιός, Δέσποινα Μοίρου, μετά την εκπληκτική εμπειρία στις Κάννες όπου προβλήθηκε η ταινία της ως Σοφία Λόρεν, αλλά και πωλήθηκε η νέα της ταινία Tango Shalom, βρέθηκε στην Ελλάδα για να ερμηνεύσει μία τις μεγαλύτερες Eλληνίδες ηρωίδες της επανάστασης, την Μαντώ Μαυρογένους. Η πρόταση έγινε από τον πρόεδρο του ΤΑΣΕΗ, Ζάχαρια Ρόχα και το Σπύρο Μπιμπίλα, πρόεδρο του ΣΕΗ και φυσικά η Δέσποινα την δέχτηκε με μεγάλη χαρά, υποστηρίζοντας πάντα τους συναδέλφους της και στην Ελλάδα.

Με την εμφάνιση της επί σκηνής στο Ηρώδειο το κοινό συνταράχθηκε με την ερμηνεία της.



Η διεθνής ηθοποιός έκανε σφοδρή είσοδο επί σκηνής, στην κυριολεξία σαρώνοντας όλα, και βροντοφωνάζοντάς μηνύματα που ίδια η Μαντώ Μαυρογένους είπε: «Αξία έχουν οι αρετές, τα ιδανικά, και η ελευθερία»!! Κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της εισέπραξε θερμό χειροκρότημα από το κοινό το οποίο ταυτόχρονα συγκινήθηκε. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας την συνεχάρη, αλλά κι άλλοι επώνυμοι που επισκέφτηκαν το Ηρώδειο. Η Άννα Φόνσου προλογίσε την παράσταση τονίζοντάς πόσο σημαντικά ήταν τα έσοδα όπου θα διατεθούν ως βοήθεια για «το σπίτι του ηθοποιού», κάτι που πολλά χρόνια τώρα έχει αναλάβει η ίδια με επιτυχία. Η κυρία Μοίρου δήλωσε «Στηρίζα,στηρίζω και θα υποστηρίζω τους συναδέλφους μου στην Ελλάδα με όποιον τρόπο μπορώ, είτε ως ηθοποιος, είτε ως συγγραφέας. Η κυρία Άννα Φονσου είναι μια σύγχρονη ηρωίδα του 2021 που με «το σπίτι του ηθοποιού» φροντίζει πολλούς συναδέλφους που πέρασαν δύσκολες στιγμές στη ζωή τους, και στην καριέρα τους. Το έργο της Άννας Φόνσου είναι απλά ένας τεράστιος άθλος. Και η πολιτεία πρέπει να στηρίζει αυτά τα τρία σωματεία των καλλιτεχνών «το σπίτι του ηθοποιού»το ΣΕΗ και το ΤΑΣΕΗ.Είναι Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, να οργανώνουμε παραστάσεις και τα έσοδα να δίνονται εκεί, αλλά και το κοινό,ή όσοι ιδιώτες επιθυμούν να κάνουν δωρεές θα το εκτιμούσα πολύ. Γιατί μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες πρόσφεραν κάποτε συγκίνηση και γέλιο στις προηγούμενες γενεές.Εμείς οι καινούριοι ηθοποιοί τους έχουμε ινδάλματα, και το κοινό πρέπει να τους στηρίξει όσο το δυνατότερο μπορεί,γιατί τιμήν ενεκεν τους αξίζει αν μη τι άλλο!»





Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, για πρώτη φορά τρεις σημαντικοί πολιτιστικοί φορείς .Το Σπίτι του Ηθοποιού, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ) Ένωσαν τις δυνάμεις τους Στην παράσταση «ο Καραγκιόζης και ο μεγάλος ξεσηκωμός».





Ο Καραγκιόζης, μια κλασική μορφή που συνοδεύει την παράδοσή μας, είναι δραματουργικά ο συνδετικός κρίκος ,προσχωρεί στην Επανάσταση… και συναντιέται με τους Ήρωες της Επανάστασης 1821. Συμμετείχαν σπουδαίοι ηθοποιοί,ο Τάκης Βαμβακίδης ως Καραγκιόζης,ο Χάρης Ρώμας ως βογερ ,ο Απόστολος Γκλέτσος ως Καραϊσκάκης, ο Στράτος Τζώρτζογλου ο Κολοκοτρώνης, η Μαρία Αλιφέρη ως Μπουμπουλίνα, ο Σπύρος Μπιμπίλας ως Έλγιν, ο Χρήστος Φωτιδης ως Κοτσαμπάσης,ο Σταμάτης Τσελέπης ως Δερέμπεης ,ο Μιχαλης Μαρκάτης, Αλέξανδρος Ζαχαρέας, Κατερίνα Ζαχαριουδάκη, Αστέρης Πελτέκης και άλλοι 40 ηθοποιοί, μαζί με ζωντανή ορχήστρα!