Η «Άγρια ορχιδέα» είναι το τρίτο στην σειρά single των «Do Not Trust Robots», μετά την «Σταγόνα» και την «Σιωπή». Πρόκειται για ένα σαγηνευτικά, αισθησιακό τραγούδι μέσα από την μοναδική αισθητική των «Do Not Trust Robots» και είναι διαθέσιμo για downloading και streaming εδώ από την Mo.Mi. Records.

Οι Do Not Trust Robots είναι το νέο μουσικό project του Μonsieur Μinimal μαζι με τον Ηiras και προσεγγίζει την vintage electronica μέσα από νεοψυχεδελικούς ήχους των 70's, αναλογικά synthesizers, κολληματικά κιθαριστικά riffs και μελωδικά pop φωνητικά.

Ο Μonsieur Μinimal κατά κόσμο Χρήστος Τσιτουρίδης αποκάλυψε στα parapolitika.gr και τον Γιάννη Ξυννόπουλο ότι αυτό είναι το καινούργιο πρωτότυπο τραγούδι του.

Όπως σημείωσε «αυτό ήρθε μετά από σχεδόν ένα χρόνο. Στο ενδιάμεσο είχα κάνει το "Υπάρχω" τον Οκτώβριο του 2021, αλλά δεν είναι πρωτότυπο, είναι διασκευή».



Στην ερώτηση πώς δημιουργήθηκε η ανάγκη για να παρουσιάσει στο κοινό του ένα νέο τραγούδι του απάντησε με ειλικρίνεια.

«Αυτό είναι ένα πιο αισθησιακό τραγούδι, από τα υπόλοιπα που έχω κυκλοφορήσει. Γενικότερα έχω αυτήν την τάση, αφού τα περισσότερα κομμάτια μου πραγματεύονται γύρω από τον έρωτα, και την αγάπη, γενικότερα όμως με όλα τα στοιχεία της φύσης, όχι μόνο με την έννοια που ξέρουμε άντρας - γυναίκα ή οτιδήποτε …

Είναι μία ξεκάθαρη αποτύπωση μιας δικής μου επιθυμίας, μιας δικής μου έκφρασης. Αποτελεί μία καθαρά αισθησιακή στιγμή, όπου είναι και αυτή μία στιγμή της ζωής μας, όποτε θέλησα να την κάνω τραγούδι.

Όλα αυτά έγιναν στην καραντίνα όπου υπήρχε περίοδος που μπορεί να μην υπήρχε πάρα πολύ όρεξη, αλλά έπρεπε να δουλευτεί κάποιο υλικό το οποίο υπήρχε, και αυτό με πήγε μόνο του».



Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Μonsieur Μinimal έχει φέρει στην σύγχρονη πραγματικότητα έναν vintage ήχο που θυμίζει κάτι από τα παλιά, ταυτόχρονα αλλά είναι πάρα πολύ συγχρόνως, και αγγίζει ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού που το ακούει.

«Δεν θέλω να το πάρω ως γεγονός ότι μεγαλώνω, που σίγουρα μεγαλώνω, αλλά είμαι ακόμη 41 ετών, οπότε δεν μπορώ να πω ότι είμαι πολύ μεγάλος. Απλά πλέον, βρίσκω ελάχιστα πράγματα πού να με ερεθίζουν στην μουσική που γίνεται σήμερα. Επίσης βρήκα τον χρόνο μέσα στην καραντίνα να μελετήσω μουσικές και ρεύματα τα οποία δεν είχα ανακαλύψει, και δεν είχα μελετήσει και δεν είχα δώσει τόσο μεγάλη σημασία όλο αυτό τον καιρό.

Μου άρεσε να συμβαδίζω με τη γενιά μου. Επίσης θέλω να αναφέρω ότι το vintage είναι ένα μουσικό ρεύμα το οποίο τα τελευταία πέντε χρόνια τουλάχιστον, όσο έχει να κάνει με την παραγωγή της μουσικής, αναβιώνει πάρα πολύ σε μερικές χώρες. Αναβιώνουν ρεύματα όπως το νέο soul, νέο funky, αυτή η ψυχενδέλεια των '70s, με έναν καινούργιο τρόπο. Οπότε, μου άρεσε αυτή η τάση, αυτό το μουσικό ρεύμα και το ακολούθησα».



Για τις διασκευές σε παλαιότερα ελληνικά τραγούδια που έχει κάνει ο Μonsieur Μinimal προσπάθησε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.

«Έχω κάνει με πολλή αγάπη το "Σ' αγαπώ" την "Αναζήτηση" και το "Σκληρό μου αγόρι" που επίσης είναι εξαιρετικό κομμάτι του Νίκου Μαμαγκάκη. Αυτά ήταν τραγούδια τα οποία είχα συμπεριλάβει έτσι και αλλιώς στην playlist των συναυλιών, όταν κάναμε το σχήμα με τον Δάκη και την Ανδριάνα Μπάμπαλη το 2018 - 19 και το 2020, που περιοδεύαμε. Βλέπαμε ότι είναι τραγούδια αξιόλογα και επικοινωνιακά, αισθησιακά και ποιοτικά και μου άρεσαν πάρα πολύ. Έτσι μπήκα σε αυτόν τον κόσμο».



Ο Μonsieur Μinimal έχει φέρει έναν ήχο πολύ αγαπημένο, και αρκετοί θεωρούμε ότι είναι ο αντίποδας της μουσικής trap, που σχεδόν έχει καπελώσει τα πάντα.

«Κάθε εποχή έχει τα δικά της μουσικά ρεύματα. Η τραπ ένα μουσικό ρεύμα που εμπορικά μάλλον αυτή τη στιγμή θα επικρατεί. Δεν θα κρίνω εγώ το νέο μουσικό ρεύμα, και αν οι νέοι θέλουν να ακούν αυτά τα πράγματα. Κι εγώ όταν ήμουν νέος άκουγα grants και οι μεγαλύτεροι με έκριναν. Αν όμως βρίσκουν νόημα μέσα από αυτή τη μουσική είναι δική τους υπόθεση. Εμένα προσωπικά είναι κάτι το οποίο δεν μου αρέσει. Τώρα εάν είναι αντίβαρο η δική μου μουσική σε αυτή την τάση ok, δεν το ξέρω. Καλό είναι να υπάρχουν αντίβαρα γενικότερα. Θέλω να υπάρχει πλουραλισμός, να υπάρχει πληθώρα ειδών μουσικής και ακουσμάτων, ώστε ο κόσμος να μπορεί όταν βρει το χρόνο και την διάθεση με όλα αυτά που συμβαίνουν, να διαλέξει αυτός τη μουσική που θα επιλέξει, και όχι απλά τι τους σερβίρουν τα οποιαδήποτε Μέσα».



Διαπιστώνουμε ότι στα live του Μonsieur Μinimal υπάρχει μεγάλη ποικιλία ηλικιών που έρχονται να ακούσουν τη δουλειά του.

«Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και μου αρέσει. Άρχισε να γίνεται πιο έντονο μετά την κυκλοφορία του "Erotica". Το βλέπω και στα analytics μέσα από το Spotify, και είναι ένα grunge ανάμεσα στα 25 χρόνια με 50 περίπου.

Είναι ένα εξαιρετικά μεγάλο κοινό το οποίο ακολουθεί και αγαπάει τη μουσική μου. Εγώ δεν έχω τέτοια θέματα. Οποιοσδήποτε αγαπάει τη μουσική μου μου αρέσει. Σέβομαι τους φίλους που επιλέγουν τη μουσική μου, τους εκτιμώ και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό».



Όσο για το επόμενο χτύπημα του Μonsieur Μinimal δισκογραφικά αλλά και στις εμφανίσεις του απάντησε χωρίς δισταγμό.

«Οι εμφανίσεις θα συνεχιστούν όταν οι καταστάσεις το επιτρέψουν και ανοίξουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα, όμως θα συνεχίσουμε τις παραστάσεις στο Gazarte. Η επόμενη εμφάνιση είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 9 Απριλίου του 2022 και ελπίζουμε σιγά-σιγά να ξεκινήσει και η επαρχία. Ελπίζω να μπορέσει να ανοίξει και η αγορά στο εξωτερικό. Θα πρέπει να σημειώσω ότι, μετά την κυκλοφορία του "Easteria" όπου ήταν ένα άλμπουμ με μεγάλη απήχηση σε κάποιες χώρες, κυρίως των Βαλκανίων αλλά και στην Τουρκία. Οπότε υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για κάποια μικρή περιοδεία στις χώρες αυτές. Ελπίζω να επανέλθουν τα πράγματα σε μία κανονικότητα για να μπορέσουμε να πάμε, και να ταξιδέψουμε τη μουσική μας»



Όσον αφορά για τη νέα του κυκλοφορία του τραγουδιού 'Άγρια ορχιδέα" ο Χρήστος Τσιτρούδης ήθελε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.

«Το τραγούδι 'Άγρια ορχιδέα" δεν προέκυψε από κάποια ταινία, αλλά από δικές μου φαντασιώσεις» είπε γελώντας. «Όσο αφορά το όνομα ήθελα κάτι το οποίο να ακούγεται αισθησιακό, και να παραπέμπει σε μία ερωτική σκηνή»

Στην ερώτηση ποιος είναι ο πιο αισθησιακός στίχος του τραγουδιού 'Άγρια ορχιδέα" ο Μonsieur Μinimal απάντησε χωρίς να το σκεφτεί.

«Είναι αυτή η φράση "βασανιστικά", όπου είναι η τελευταία λέξη του ρεφρέν. Πιο συγκεκριμένα το ρεφρέν αναφέρει "γίνε κορμί στο κορμί μου, γίνε φιλί σαν φωτιά, αυτά τα χείλη σου καίνε, και τα γουστάρω βασανιστικά