Τραγουδάει σε συναυλίες με τον Μανώλη Μητσιά και ετοιμάζεται να κάνει ντουέτο με τον Γιώργο Νταλάρα! Μήπως η Μυρτώ Βασιλείου είναι το κορίτσι που σε λίγο όλοι θα μιλούν γι’ αυτήν;

Με “κουμπάρα” την Μποφίλιου η Μυρτώ Βασιλείου ξεκίνησε εντυπωσιακά την πορεία της στο Ελληνικό τραγούδι και μέσα σε 5-6 χρόνια έχει κάνει ένα σωρό πράγματα.

Δύο δίσκους, Live εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου, περιοδεία με τον Μάριο Φραγκούλη, είπε το τραγούδι "Η Φυλακή Της Αντιγόνης" σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Νίκου Χιώτογλου, το καλοκαίρι του 2022 έκανε περιοδεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας στο πλευρό του Μανώλη Μητσιά, και συμμετέχει στον δίσκο “Μάνος Λοΐζος – ΜΕΤΑ”, με το τραγούδι "Δεν θα ξαναγαπήσω".

Τώρα ετοιμάζει τον 3ο της προσωπικό δίσκο σε μουσική Κώστα Τσίρκα, στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και Νάντιας Δουλαβέρα, ενορχήστρωση Αλέξανδρου Λιβιτσάνου σε παραγωγή του Μάριου Φραγκούλη και του Γιώργου Περρή. Και σ’ αυτόν τον δίσκο θα έχει και ένα ντουέτο με τον Γιώργο Νταλάρα! Ουάου!!! Μόλις το έμαθα της τηλεφώνησα.

Πες μου για τον καινούργιο δίσκο γιατί έχω πραγματική περιέργεια.
- (γέλια) Τον δίσκο αυτόν τον δουλεύουμε από το πρώτο lockdown με τον Κώστα Τσίρκα που υπογράφει τη μουσική και τον ενορχηστρωτή Αλέξανδρο Λιβιτσάνο. Κρατώντας τον περίπου ποπ χαρακτήρα μας με τα ηλεκτρονικά στοιχεία, τόσο οι συνθέσεις του Κώστα όσο και οι ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου, φανερώνουν και μία πιο λαϊκή πλευρά μας. Ουσιαστικά μπλέξαμε μελωδίες και ήχους από δύο διαφορετικούς «κόσμους».

Αληθεύει ότι σας έδωσε στίχους η Λίνα Νικολακοπούλου;
- Ναι!!! Τρία τραγούδια εκ των οποίων τα 2 θα είναι ντουέτα – το ένα με τον Γιώργο Νταλάρα όπως πολύ σωστά μάθατε (δεν εννοεί να μου μιλάει στον ενικό), και το άλλο σας το κρατάω για έκπληξη!

Μα συγνώμη, και Νικολακοπούλου και Νταλάρας!!! Πολύ τυχερό κορίτσι. Το αξίζει όμως γιατί είναι πολύ καλή τραγουδίστρια και αξιαγάπητο κορίτσι. Απ’ αυτό το άλμπουμ που ετοιμάζεται ήδη έχει βγει ένα πρώτο single, το “Μυθιστόρημα” σε στίχους Νάντια Δουλαβέρα, η οποία υπογράφει τους στίχους συνολικά σε 5 τραγούδια.

Η Μυρτώ Βασιλείου είναι ένα όμορφο, χαριτωμένο και γλυκό κορίτσι που ασχολείται με την μουσική από μικρό παιδί. Έχει σγουρά μαλλιά καθαρό βλέμμα και ένα υπέροχο χαμόγελο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι, είναι Υδροχόος και έχει μια δίδυμη αδελφή, την Λήδα. Τέλειωσε το τμήμα “Κοινωνικής Πολιτικής” του Παντείου Πανεπιστημίου, αλλά από πολύ μικρή ηλικία, είχε μέσα της το μικρόβιο της μουσικής. Τραγουδούσε σε χορωδίες και μουσικούς διαγωνισμούς και αργότερα μπλέχτηκε με μπάντες, ως βασική τραγουδίστρια. Είναι αυτοδίδακτη στο πιάνο και την κιθάρα.

Η Νατάσα Μποφίλιου είναι η υπεύθυνη για την γνωριμία της Μυρτώς και του Τσίρκα, γι’ αυτό την αποκαλούν “κουμπάρα”.

Σε live στον Σταυρό του Νότου, με guest την Νατάσσα Μποφίλιου.

H φωτογραφία στο εξώφυλλο του άρθρου είναι της Μαρίζας Καψαμπέλη.

Ακούστε το “Μυθιστόρημα”
https://www.youtube.com/watch?v=SZAN9cDmlQs

Και ακούστε το “Χάρτινο το φεγγαράκι” | Οι Κασέτες του Μελωδία | όπως το λέει στις συναυλίες με τον Μανώλη Μητσιά, όταν κάνουν αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο https://youtu.be/YdYAh04GH6g