Άνοιξαν οι πρώτοι θερινοί κινηματογράφοι - Έτοιμοι να υποδεχθούν τους θεατές για τα βράδια του καλοκαιριού
Νύχτες με ποπ κορν
"Θησείον" και "Ριβιέρα" άνοιξαν ήδη - Ποιοι άλλοι κινηματογράφοι και πότε ετοιμάζονται για πρεμιέρα
Μόλις μάθαμε ότι άνοιξε το «Σινέ Θησείον» με το φιλμ «Ο κασκαντέρ» και η «Ριβιέρα» στα Εξάρχεια, βγάλαμε ήδη τα τζιν μπουφάν και τις εσάρπες και προετοιμαστήκαμε για να παρακολουθήσουμε την πρώτη ταινία της χρονιάς σε έναν ανοιχτό, ιστορικό κινηματογράφο, που αποτελεί ιδανική απόδραση για τουλάχιστον δύο ώρες.
Αυτή είναι η μαγεία του θερινού σινεμά. Ο καθένας μας γνωρίζει ποιο είναι το αγαπημένο του θερινό. Το Σάββατο θα εγκαινιαστεί και το «Σινέ Παρί» στην Πλάκα, με τη μαγική θέα και το φρεσκοβουτυρωμένο ποπκόρν, ύστερα από τέσσερα χρόνια που παρέμενε κλειστό. Με το «Ποτέ την Κυριακή», τον Ζιλ Ντασέν και τη Μελίνα Μερκούρη. Αν είσαι λάτρης του θερινού κινηματογράφου, καμιά φορά δεν έχει και τόση σημασία ποια ταινία προβάλλεται, σου αρκεί να είσαι εκεί. Να ταξιδεύεις με τα μάτια μέσα από τη μεγάλη οθόνη, να αφαιρείσαι χαζεύοντας τα αστέρια, να αισθάνεσαι τουρίστας στην πόλη σου.
Και κάπως έτσι, μετά το «Σινέ Θησείον» («τον ωραιότερο κινηματογράφο του κόσμου» σύμφωνα με το CNN) και το «Σινέ Παρί», αλλά και το «Τριανόν» στην Πατησίων, ετοιμαζόμαστε και για τα επόμενα. Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται για έναρξη και το Πολεμικό Μουσείο με τη δική του πρόταση, ίσως το νεότερο της παρέας, για τις 16 του μηνός. Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί και η πρεμιέρα για την ταράτσα του «Σινέ Άνεσις» στους Αμπελόκηπους, όπως και για το «Αλεξάνδρα» και το «Φλερύ». Μέσα στον Μάιο θα ανοίξει και το «Cine Δεξαμενή».
Οι ξένοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι μπορούν να δουν την αγαπημένη τους ταινία σε εμβληματικούς κινηματογράφους με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη, κοντά στον Λυκαβηττό, στους πεζόδρομους της Πλάκας, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά και στην Αίγλη, στο Ζάππειο, στα προάστια της Αθήνας. Από το Ψυχικό και το Χαλάνδρι μέχρι την Κηφισιά, τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη… Ήδη ονειρεύομαι τη ζεστή τυρόπιτα στην «Αθηναία», σπιτικό γλυκό βύσσινο στο «Σινέ Θησείον», χοτ ντογκ στη «Φιλοθέη». Με ζεστή αγκαλιά, αντικουνουπικό και ανοιχτή καρδιά.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»