Κολοσσούς της παγκόσμιας μουσικής σκηνής θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτό το καλοκαίρι (και) στη Χαλκιδική: τους συγκλονιστικούς Πλάθιντο Ντομίνγκο και Μαντλέν Πεϊρού, τον σερ Τομ Τζόουνς, τους επικούς Gipsy Kings και ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια του τεράστιου Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα, που τον Οκτώβριο συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής.

Όλα αυτά, στο Sani Festival, που επιστρέφει -από τις 6 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου στον Λόφο της Σάνης, φυσικά στη Χαλκιδική- με ένα υψηλών προδιαγραφών πρόγραμμα. Αρχής γενομένης με τη συναυλία του παγκοσμίου φήμης τενόρου Πλάθιντο Ντομίνγκο, στις 6 Ιουλίου, ο οποίος θα ανέβει στη σκηνή με τον Μάριο Φραγκούλη, τη Χριστίνα Πουλίτση και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Jordi Bernàcer, τέσσερις ημέρες πριν από την επίσης πολυαναμενόμενη συναυλία του με τον έτερο εν ζωή θρυλικό τενόρο, Χοσέ Καρέρας, στο Καλλιμάρμαρο.

Διαβάστε ακόμα: Τα φετινά ''διαµάντια'' της Επιδαύρου: Τρεις πρωταγωνιστές μιλούν στην ''Απογευματινή'' για τις παραστάσεις που θα ανέβουν φέτος στο αρχαίο αργολικό θέατρο

Η μαγευτική φωνή, πάλι, μίας από τις σημαντικότερες σύγχρονες τζαζ ερμηνεύτριες, αυτή της Μαντλέν Πεϊρού, θα αντηχήσει στις 13 Ιουλίου στον Λόφο της Σάνης: Η ερμηνεύτρια θα μας παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο άλμπουμ της «Let’s Walk», και η αλήθεια είναι πως ανυπομονούμε. Στις 20 Ιουλίου όμως θα γίνει «έκρηξη»: Ο αειθαλής «Mr Sex Bomb» Τομ Τζόουνς, ο σούπερ σταρ της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, που στα 83 του χρόνια εξακολουθεί να επηρεάζει την pop, θα ερμηνεύσει διαχρονικές και νεότερες επιτυχίες του.

Στις 27 Ιουλίου, πάλι, στο tribute για τα 100 χρόνια του Πλέσσα, συμμετέχουν ο Στέφανος Κορκολής, ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Μανουσάκη. Όσο για το φινάλε του φετινού Sani Festival, στις 10 Αυγούστου, θα πλημμυρίσει με τις χαρακτηριστικές τσιγγάνικες μελωδίες των Gipsy Kings. Η θρυλική μπάντα, με χιτ όπως το «Bamboleo» και το «Djobi Djoba», θα συνεπάρει το κοινό με ερωτικές ρυθμικές «δονήσεις» υπό το φως των αστεριών. Χορεύουμε από τώρα.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή