Χοσέ Καρέρας και Πλάθιντο Ντοµίνγκο ή Sting; Coldplay ή Λένι Κράβιτζ; Η «Κυριακάτικη Απογευµατινή» ετοίµασε έναν µουσικό χάρτη µε τις σηµαντικότερες επερχόµενες καλοκαιρινές συναυλίες. ∆ιαβάστε, αποφασίστε, επιλέξτε και... χορέψτε!

*Διαβάστε εδώ: Πειραιάς: Ξεκινούν οι Ημέρες Θάλασσας με 100 δωρεάν εκδηλώσεις έως τις 2 Ιουνίου

Για αρχή έχουµε τις δύο συναυλίες των Coldplay στο Ολυµπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, για τις 8 και 9 Ιουνίου, που µε το «καληµέρα» έγιναν sold out. Εξαντλήθηκαν σε λίγες ώρες, µε την τιµή τους να ξεπερνά ακόµη και τα 1.000 ευρώ (ορισµένοι τα δίνουν τώρα για 4.000 ευρώ), όπως συµβαίνει και στα lives του εξωτερικού... Όπως όλα δείχνουν, µετά τα κατασκευαστικά του προβλήµατα το στάδιο θα είναι έτοιµο να υποδεχθεί το πιο συναισθηµατικό και εκκωφαντικό live µε πρωταγωνιστή τον Κρις Μάρτιν. Είναι η πρώτη φορά που το δηµοφιλές βρετανικό συγκρότηµα εµφανίζεται στη χώρα µας στο πλαίσιο του «Music Of The Spheres World Tour».

Sold out θα είναι και ένας «φίλος» από παλιά, ο Νικ Κέιβ, µε τρεις εµφανίσεις (1-3 Ιουνίου), στη Στέγη του Ιδρύµατος Ωνάση. Έρχεται και ο απρόβλεπτος Νταµιάνο Ντέιβιντ των Maneskin, όπως και ο Λένι Κράβιτζ - ο δεύτερος έπειτα από 16 χρόνια.

Στις 23 Ιουλίου θα δούµε το φαινόµενο από την Ιταλία, που έβαλε στόχο να κατακτήσει τον κόσµο, στο ΟΑΚΑ (και εισιτήρια από 70 µέχρι 230 ευρώ), ενώ τον Λένι στις 2 Αυγούστου, επίσης στο ΟΑΚΑ.


Ένωση δυνάµεων

Οι δύο κορυφαίοι πάλι εν ζωή τενόροι, οι θρύλοι Χοσέ Καρέρας και Πλάθιντο Ντοµίνγκο, ενώνουν τις δυνάµεις τους για να µας χαρίσουν µια αξέχαστη συναυλία. Θα βρίσκονται στις 10 Ιουλίου στο Καλλιµάρµαρο µε τη Συµφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την οποία θα διευθύνει ο διεθνούς φήµης µαέστρος Jordi Bernancer.

Το Release Athens, από την πλευρά του, υποδέχεται τους Pulp, στις 20 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, µε το side γκρουπ του Τοµ Γιορκ και του Τζόνι Γκρίνγολντ, Smile.

Στις «παραγγελιές» θα ακούσουµε τον Τζάρβις Κόκερ να τραγουδά ζωντανά το «Common People». Υπολογίστε 55-150 ευρώ.

O δε εµβληµατικός Sting, από τους σηµαντικότερους εν ζωή καλλιτέχνες, θα ζωντανέψει στις 5 Ιουλίου την εποχή των Police και ένα best of της προσωπικής του διαδροµής. Φόντο, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και εµείς τραγουδάµε ήδη «Roxanne» και «Englishman in New York».

Από το «µενού» δεν λείπουν οι Smashing Pumpkins. Μία από τις σπουδαιότερες grunge µπάντες των ’90s θα παρουσιάσει στιγµιότυπα από µια ροκ όπερα σε τρεις πράξεις, στις 16 Ιουλίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τα εισιτήρια στοιχίζουν από 40 µέχρι 120 ευρώ.

Και βέβαια, ποιος δεν χοροπηδάει ήδη στην ιδέα πως θα µας ξανάρθουν οι Duran Duran; Η µπάντα που έκανε τέχνη τα βιντεοκλίπ -το «Wild Boys» θεωρείται από τα σπουδαιότερα κλιπ όλων των εποχώνεπιστρέφει. Θα τους απολαύσουµε στο Release, στο Φάληρο, στις 18 Ιουλίου, σε µια πιο «goth» εκδοχή. Τα εισιτήρια κυµαίνονται από 70 µέχρι 250 ευρώ και ήδη οι φανατικοί τους τα έχουν εξασφαλίσει.


Φεστιβαλικοί

Η Αθήνα, πάλι, είναι η πρώτη στάση της ευρωπαϊκής περιοδείας της Anohni, που θα βρεθεί επί σκηνής µε τους The Johnsons, στις 13.6 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Η Λορίνα ΜακΚένιτ θα τραγουδήσει στο Ηρώδειο, στις 26.6, για να γιορτάσει την 30ή επέτειο από την κυκλοφορία του «The Mask and Mirror». Ο 86χρονος Αµερικανός σαξοφωνίστας και συνθέτης Τσαρλς Λόιντ θα βρίσκεται στο Ηρώδειο, στις 18.7, µε τη Μαρία Φαραντούρη, σε έναν διάλογο της τζαζ µε την ελληνική µουσική παράδοση.

Προσθέστε στο ηµερολόγιο: Emanuel Ax, Λεωνίδα Καβάκο και Yo Yo Ma στις 15.6 στο Ηρώδειο. Αλλά και έναν αιώνα Μίµη Πλέσσα µε Γιώργο Χατζηνάσιο, Στέφανο Κορκολή και πάλι στο Ηρώδειο, εκεί όπου ο ∆ιονύσης Σαββόπουλος στις 8 και 9.7 θα ενδυθεί τον ρόλο του οικοδεσπότη σε δύο ελληνικές βραδιές µε Ελευθερία Αρβανιτάκη, ∆ήµητρα Γαλάνη, Χρήστο Θηβαίο, Μανώλη Μητσιά, Πάνο Μουζουράκη, Γιώργο Νταλάρα...

Το πολύκλαδο συναυλιακό πλάνο περιλαµβάνει και τους «άγριους» Rammstein. Στις 30 Μαΐου οι δηµοφιλείς στην Ελλάδα Γερµανοί θα είναι στο Ολυµπιακό Στάδιο - τα εισιτήρια κοστίζουν 77- 165 ευρώ. Kαι αν ξεµακρύνουµε; Θα βρεθούµε στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα, µε την ουτοπία του Λούκας Τβαρκόβσκι από τις 13 έως τις 15.6.

Ο αγαπηµένος του ελληνικού κοινού Parov Stelar και η µπάντα του παίζουν στις 15.6 στην Πλατεία Νερού - και εκείνοι στο πλαίσιο του Release.

Οι αινιγµατικοί, δηµοφιλείς στην Ελλάδα Βέλγοι Deus, πάλι, θα εµφανιστούν στις 7.6 στο Floyd. Οι δε Βρετανοί Massive Attack, στις 17.7, στην Πλατεία Νερού, µε trip hop. Oι Judas Priest, στις 21.7, επίσης στην Πλατεία Νερού. Οι Korn, µε nu metal, στο πλαίσιο του Ejekt Festival, στις 22.7, στο ΟΑΚΑ. Οι Queens of the Stone Age στις 27.7, επίσης, στο ΟΑΚΑ.

Στον Λυκαβηττό θα χορέψουµε µε Placebo (1.8), Mika (2.7), Pink Martini (15.7), Imany (16.7)... Γιάννη Αγγελάκα στις 26 Ιουνίου, Raining Pleasure στις 28 Ιουνίου.

Ραντεβού τον Σεπτέµβριο, στις 7.9, µε Röyksopp, το επιδραστικό ντουέτο της electronica από τη Νορβηγία. Aγαπηµένη πρόσφατη σχετικά ανακάλυψη; O Jacob Collier: έρχεται στις 13.7 πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο ∆ηµοτικό Θέατρο του Λυκαβηττού. Let’s dance!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή της Κυριακής» στις 19/05/2024